ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Matchrapport VSK Fotboll – BK Forward

Då var äntligen försäsongsmatchandet igång och idag stod BK Forward för motståndet. De fick möta ett lätt sargat VSK med en mängd spelare på skadelistan. Totalt kan man nog räkna ihop att VSK har sex startspelare som inte var med idag, dvs nästan halva laget.

Matchen började bedrövligt för VSKs räkning där Forward tog initativet och fick till ett visst tryck direkt mot VSK-målet. Redan efter 4 minuter gör Forward ett snyggt mål när deras högerytter får ta ned bollen ohotad i straffområdet och snyggt skicka in den bakom Danne som stod i mål. Kalldusch de luxe för VSK.

Man repade sig dock omgående och tog över matchen. Hela första halvlek var VSK i klar dominans och ägde bollen. Man kvitterade snyggt på ett högerinlägg som Emir Smajic kom högst på och säkert nickade in. Före det hade VSK fått ett mål bortdömt, oklart för vad, som Brian ”Hinken” Span snyggt nickat in.

Tempot var inte det högsta och alla kombinationerna satt verkligen inte men det var ett solitt spel som visades upp där topparna var Simon som drev upp alla anfallen. Emir som gjorde det bra som target i mitten och Moggia som hade lekstuga på mitten med bländande teknik och speluppfattning.

I andra halvlek fortsatte VSK dominera det mesta men hade svårt att komma fram till klara målchanser. Simon försvann ganska mycket ur spelet och det blev mycket stillastående anfall.

Andra halvlekens toppar var Dogge som växte in i matchen mer och mer och Moggia som lekte titt-ut med Forwardspelarna.

Matchen slutade 1-1 efter att både Emir och Dogge bränt klara målchanser, både borde gjort något mål i andra halvlek.

Det vi tar med oss från idag är att vi nu fick se den Moggia vi alltid trott vi värvat. Idag var han lysande på sin tillbakadragna mittfältsposition. Teknik blandat med spelförståelse och vilja att ta det defensiva arbetet. Han var bäst på plan.

Vi såg också en Emir Smajic som tung targetspelare som gjorde det han skulle i straffområdet. Han är helt klart tillbaka där vi vill ha honom.

I Douglas Dogge Karlberg har vi fått en rivig ytter som kan göra sin gubbe och komma med fart in i straffområdet och leverera bollar. Han växte ju längre matchen led.

Brian Hinken Span var bra i första halvlek där han visade sina patenterade styrkor. Kraft och teknik i bra blandning. I andra fick han spela högerback – då var det lite mer av bambi på hal is. Men i rätt position är han helt klart en förstärkning.

Simon visade i första halvlek att han är en fantastisk offensiv mittfältare. Nu måste vi bara få honom att spela lika bra i två halvlekar så kommer det bli magiskt.

Försvaret ställdes inte på några större prov, den som stack ut var Ilir med resoluta brytningar och förmåga att starta anfall kvickt och också bryta mönster med att själv då och då driva upp bollen.

På det hela taget var det en bra premiärmatch så här i början av februari. Nästa vecka får VSK chansen igen att visa att de kan göra det ännu bättre.