ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

SEGERINTERVJU: Matchens lirare – Carlos ”Geten” Moggia

Våra läsare har talat: Carlos Moggia vann ANNO 1904:as omröstning om matchens bästa spelare från när VSK mötte BK Forward på lördagen.

Igår testade vi ett nytt koncept med att låta våra läsare rösta fram matchens lirare. Uppdraget var att välja en av två spelare som redaktionen plockat ut till omröstningen. Valet stod mellan Carlos Moggia och Emir Smajic och det var ingen tvekan om vad folk tyckte. ”Geten” fick närmare 80% av rösterna.

Annos redaktör sparkade liv i en söndagssåsig reporter som fick ringa upp Carlos för att gratulera och höra mer om hur läget är så här efter årets första match.

Bitande kyla på Sibirien Park, pinande vind och halt underlag. Så stavas förutsättningarna för VSK Fotbolls första träningsmatch för året.

– Oavsett förutsättningarna var det trots allt roligt att komma igång. Det är alltid bättre att spela match än att springa runt planen på träningspassen, säger Carlos.

– Man får så klart inte ha för stora förväntningar på de här första matcherna, men det är som sagt skönt att komma igång igen efter ett antal månader utan matcher.

I själva matchen började VSK tafatt och lät BK Forward ta initiativet.

– Ja, vi började verkligen inte bra de första 10 minuterna. Det var rent ut sagt jättedåligt och vi agerade inte alls som vi kommit överens om innan matchen. Det var synd att de fick utdelning så snabbt på en av sina chanser, summerar Moggia.

Efter kallduschen ryckte VSK upp sig successivt i första halvlek.

– Vi kom in i det vartefter och vi tog gradvis över matchen. Det var så klart inte perfekt på något sätt så här i första matchen men vi jobbade på och försökte göra det vi skulle. Jag tycker både Philip (Södergran), Brian (Span) och Dogge (Douglas Karlberg) gjorde det bra. Det är aldrig lätt att komma in och spela när man är ny i laget och när vi inte spelat ordentligt på stor plan tillsammans mer än någon gång inför matchen, säger Carlos.

– För egen del kändes det inte helt hundra. Jag har haft lite problem med en höftböjare så jag gick inte på 100% igår, försökte ta det lite lugnt. Det var inte tänkt att jag skulle spela 90 minuter men nu blev det så ändå och det gick bra. Vi ägde ju spelet och kontrollerade i stort sett matchen så det var inte alltför tufft. Jag behövde inte löpa ihjäl mig, konstaterar Moggia.

När redaktionen nominerade ”Geten” som en av två kandidater till utnämningen av matchens lirare var motiveringen att vi på lördagen fick se nya sidor av Carlos Moggia som vi inte så tydligt sett tidigare. Hans fina teknik kände vi till men inte att han var så duktig på att dribbla under hög fart. Vi har inte tidigare sett så mycket av hans speluppfattningsförmåga men igår levererade han vid flera tillfällen millimetergenomskärare till forwards som innebar målchanser.

– hahaha, ja, det var kul att spela igår. Jag upplever dock inte att jag har någon annan position eller uppgift i spelet än jag hade i höstas. Men visst, jag fick mycket bollkontakt igår och jag fick möjlighet att göra en del framspelningar som andra kanske har gjort i tidigare matcher, säger Carlos.

Publiken kommer alltså att få se mer av den här varan under säsongen?

– Det lovar jag, klart man måste dribbla lite under matcherna.

En ny manager har anlänt till VSK och med nya tränare brukar det följa förändringar för spelarna.

– Hittills har det inte varit så stor skillnad men vi har ännu inte riktigt hunnit lära känna varandra och hur Tor-Arne vill ha allting.

– Det jag kan säga är att han är väldigt tydlig med hur han vill ha saker och ting och att vi har haft relativt mycket fokus på anfallsspelet så här långt, reflekterar Carlos.

Det har nog inte undgått någon att VSK Fotboll har som målsättning att gå upp till Superettan detta nådens år.

– Vi har en bra chans att gå upp i år, utan tvekan är det så. Vi har materialet för att göra det. Sen finns som alltid inga garantier.

– Jag har ganska bra koll på hur de andra lagen i serien har värvat och flera klubbar kommer bli vassa. Det kommer inte bli lätt. Dessutom är det fyra matcher mer i år, längre säsong, fler saker som kan gå snett. Men vi ska kriga på och försöka få ut allt av truppen. Vi får bygga vidare på det spel vi hade från i höstas, det kändes absolut som att vi hade något på gång där som vi kan förädla i år, säger Moggia.

Idag bor och lever Carlos i Västerås.

– Jag trivs bra i Västerås. Det är en riktig stad. Det är mer än man kan säga om andra platser jag bott på, tex i Norge och i Värnamo. Så på så sätt trivs jag här. Dessutom är det nära hem till Stockholm så allt känns bara toppen, sammanfattar Carlos.

Till sist – för att checka av att vi är på samma våglängd. Du vet vad du ska göra på planen för att få fler nomineringar till matchens lirare?

– hahaha, absolut. Jag ska dribbla mycket och slå smörpassningar, jag fattar, avslutar Carlos.

Facebook Comments Box