MATCHRAPPORT: IK Brage – VSK Fotboll

I ett gråmulet Borlänge med ett lätt snöfall för att piffa till det hela klev idag VSK Fotboll ut på Domnarvsvallen för att spela sin fjärde försäsongsmatch för året.

VSK inledde matchen piggt och dominerade de första 10 minuterna. I matchminut fem har Brage bollen på högerbacksposition och VSK-spelare sätter in en enorm forchecking där tillslut en bragespelare slår ut bollen till hörna. På följande hörna studsar bollen upp på en bragespelares arm och domaren har nog inte så mycket val annat än blåsa straff.

Straffen sätter ”Hinken” säkert i mål och VSK tar ledningen med 1-0.

Efter målet vaknar Brage till och tar över matchen gradvis. Resten av halvleken är en ganska tempofattig historia där inte särskilt mycket händer. Brage lyckas kvittera och ta ledningen på situationer som egentligen inte borde uppstått från början.

Halvleken är inget som tränarna i respektive lag kommer skriva in i klubbens historieböcker.

Bäst i VSK i första halvlek var – ingen… Faktum var att det var ett fragmenterat spel VSK visade upp där mittfältet var helt off-play, de rörde knappt bollen på hela halvleken. Värst drabbad där var Jonas Hellgren som inte kom in i spelet överhuvudtaget. Knappast hans fel – det var ingen ordning på någonting – det slogs bara långbollar. Dagen till ära var Ilir Berisha lagkapten. Han hade en tuff eftermiddag där ute och gjorde ingen av sina bättre halvlekar. Vi glömmer denna halvlek.

I andra halvlek kom bland annat Koyar Salimi in och han hade inte varit på plan länge när han fick en fin pass av Emir Smajic som också byttes in i halvtid. Emir utnyttjade ett bolltapp nära Brages straffområde som han snyggt förvaltade till en pass till Koyar som kom ren med målvakten och kvitterade.

I andra halvlek höll VSK ihop laget bättre och hade mer av spelet som böljade fram och tillbaka med halvchanser för båda lagen.

När en kvart återstod fick Hinken fatt i bollen på egen planhalva långt ut till höger och lyckades slå en öppnande passning till Tsouka som löpte fri ned mot hörnflaggan. Väl där slog han ett markinlägg som inbytte Fredrik Lundqvist hoppade över. Denna manöver friställde en snabbt framrusande Mattias Benker som pangade upp bollen i nättaket – 3-2 för VSK.

Nu fanns hopp om en seger på vallen, för första gången, ja kan någon minnas när VSK vann här senast?

Segervittringen grusades dock efter en stund när Brages hetaste spelare just nu Anton Lundin gjorde bort VSK-provspelande Birahim Sarr och la en läckerbit fram till en brageforward som kom ren och enkelt stötte in kvitteringen.

Matchen slutade 3-3.

Summeringen av matchen blir att VSK får gnugga vidare med sitt spel. I perioder glänste bra kombinationer, rörelse och spets fram, för att i andra återgå till en viss tafflighet, virrighet och dåligt positionstagande. Det är försäsong som sagt och den här matchen gav väl varken så många nya frågor om vart laget står och inte heller svar till TAF vad laget klarar av. Vi tar med oss att vi så när vann mot ett Brage som i veckan dängde till AFC med 4-1. Men vi måste bli mycket mer stabila för att kunna vinna någon serie så småningom.

Provspelade Sarr hade en del hårresande bolltapp från sin position på mitten mitt och del sköna skills, bland annat cykelsparkade han på mittplan (sällan man ser sådant från den positionen). Det han uppvisade idag var dock inte av startspelarkvalité för VSK, så det skulle förvåna oss om han får chansen längre fram.

Den här matchen glömmer vi saligen och ser fram emot Mello i kväll istället.