ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

MATCHRAPPORT: AFC Eskilstuna – VSK Fotboll

I den tredje träningsmatchen fick VSK känna på vad det innebär tempomässigt att möta ett Superettanlag som bestämt sig för att köra hårt från första minut.

Det var nog många av de ca 40 supportrarna på plats som undrade hur VSK skulle kunna stå upp mot ett SE-lag som tippas ligga högt upp i årets serie.

AFC satt högsta tempo direkt och tog tag i matchen. VSK var förvarnade och taggade upp för att möta tempot. Redan efter 6 minuter tog AFC dock ledningen på ett snyggt inlägg som nickades in av en relativt fri forward. Ett mål som borde kunnat undvikas med bättre markering, men det gick som sagt fort – fortare än det brukar göra.

AFC fortsatte att dominera men VSK stod upp bra och höll någorlunda kontroll på det hela utan att kunna skapa något framåt av större värde.

På ett nästan identiskt inlägg som vid första målet lyckades samma forward nicka in mål nr två mitt i första halvlek.

AFC lyckades dominera mittfältet där VSK gång på gång blev överspelade och fick tuffa omställningar på sig, ffa på högerkanten där Tsouka gjorde debut som högerback.

Bäst i första halvlek för VSK var lite otippat junioren Alvin Lööf som från centrala mittfältsposition helt orädd tog sig an uppgiften att kriga med AFC:s resliga mittfält. Han visade tydligt att han hängde med i tempot, trots att det rimligen var det högsta tempot han någonsin spelat fotboll i. Han styrde och ställde och låg bakom det som fanns av VSKs anfallsspel. Ett riktigt utropstecken och ett sparkapital för framtiden.

Som nr två prestationsmässigt denna halvlek kommer Ilir Berisha som visade gång på gång att han hängde med och växte med uppgiften att försvara sig mot hårt jobbande och snabbt löpande AFC-anfallare.

Framåt var det tunt med anfall men både Dogge och Kevin K försökte och visade att de både har snabbheten och styrkan för att kunna hantera SE-nivån.

Rent generellt kan man säga att det gick lite för fort för att VSK skulle kunna spela med den sedvanliga tryggheten. Man hängde med hjälpligt men spelet var stressat på många håll och kanter när man försökte agera i ett tempo man inte är van med.

Andra halvlek blir mållös och AFC byter in flera provspelare så tempot sjunker och likaså kvalitén. I det lite lugnare tempo hänger VSK bättre med och får till ett antal kombinationer i anfallsspelet. Inget hade nog protesterat om VSK fått in en boll liksom ingen hade blivit förvånad om det blivit tre noll.

I andra halvan fortsätter Berisha och Calle att göra det bra i mittförsvaret och Danne i mål gör några riktig fina räddningar. På det hela gör han en helgjuten insats – vem vet vad vår målvakt heter som startar i premiären. Ett antal juniorer kommer in för VSK i andra halvlek som håller spelet uppe bra. Det finns helt klart en återväxt i VSK för framtiden.

Idag tar vi med oss läxan att det går fortare i SE – ett tempo som vi måste växa in i för att kunna vinna matcher mot bättre lag som idag. Vi får chansen redan nästa helg när vi möter IK Brage på bortaplan.

Facebook Comments Box