ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

KLART: Premiär hemma mot Assyriska! Och bortapremiär mot Team TG!

Poängkungen Filip Tronêt är redan laddad för en hyperintressant match mot det tidigare superettalaget som nu tränas av gamla VSK-tränaren Erik Acar.

– Det blir så klart en extra krydda med Assyriska i premiären på hemmaplan. Dels kommer de från superettan, dels finns det lite historik mellan klubbarna. Det blir en ”miniderbykänsla”. Kul att Erik tränar dem nu också, han känner vi ju sedan tidigare och många har haft honom som tränare. Det blir många extra faktorer som kan höja publikens intresse, säger Filip.

Vad tror du på för publiksiffra? I årets hemmapremiär kom 4 562 mot Nyköpings BIS.

– Jag tror inte det blir mindre än så. Förhoppningsvis fortsätter västeråsarna att tro på det som vi har på gång här i VSK och visar sitt stöd direkt från början. Det blir en riktigt rolig premiär.

Bortapremiären mot Team TG kan bli en rolig repris på fjolårets premiär mot samma lag, då över hundra VSK-are flög upp till Umeå för en legendarisk bortaresa.

– Vi spelare hoppas självklart att så många som möjligt åker dit igen för stötta oss ända där uppe. TG gjorde en fantastiskt bra första säsong i division 1, så det blir ingen lätt match. Vi kommer behöva allt stöd vi kan få, säger Filip Tronêt.

Här är hela spelprogrammet för division 1 norra: http://svenskfotboll.se/cuper-och-ser…/spelprogramresultat/…

Foto: Nikke Photo

Facebook Comments Box