ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kalle Karlsson om transferfönstret

Under gårdagen skickade Anno redaktionen fem frågor till Kalle Karlsson som han besvarade skriftligt.

Hur går arbetet med att förlänga och hitta nya spelare till VSK?

– När det gäller värvningar så är vi optimistiska. Vi agerar i Allsvenskan med en plånbok som är mindre än de allra flesta av konkurrenternas så det kräver mycket träffsäkerhet och noggrannhet att hitta rätt. Det viktigaste för oss är att det blir rätt både på kort och lång sikt.

– Förlängningar har väl gått rätt bra, vi hade fyra nyckelspelare som vi var angelägna om att förlänga med: Anton Fagerström, Frédéric Nsabiyumva, Simon Gefvert och Daniel Ask och vi har förlängt med tre av dem. Pedro Ribeiro har fått ett korttidsavtal för att se på försäsongen om han kan varva upp efter ett år på skadelistan.

På vilka positioner ser du att du skulle vilja förstärka?

– Vi ska in med en målvakt, en-två mittbackar, två centrala mittfältare, minst en wingback och förmodligen en offensiv spelare. Här har vi identifierat att vi kommer behöva lägga stort krut på att få in två centrala mittfältare av hög kvalitet, de ska kunna leverera i allsvenskan direkt.

På vilken position är vi närmast att signa en spelare?

– Svårt att säga vem som är närmast, det svänger så pass fort i den här branschen.

Nu när vi spelar i Allsvenskan, tror du vi kommer landa fler utländska spelare än vanligt?

– Kommer garanterat bli något eller ett par tillskott från utlandet. Utbudet på svenska spelare är begränsat när vi är uppe på allsvensk nivå och inte har budget för att landa de bästa svenska spelarna.

Hinner det ansluta spelare inför träningspremiären på söndag?

– Det troliga är att det inte gör det. Vi förstår att det är många som är nyfikna men det är inget som stressar oss att nyförvärven ska vara här till första träningen.

Med det tackar vi Kalle för att han tog sig tid och svara på våra frågor!

Facebook Comments Box