ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

INTERVJU: Douglas ”Dogge” Karlberg – matchens lirare

För andra veckan i rad genomförde ANNO 1904 en omröstning bland sina läsare om matchens lirare. Nu ville vi veta vem läsekretsen tyckte förtjänade utmärkelsen efter lördagens match.

Redaktionen valde ut Douglas Karlberg och Simon Johansson för läsarna att välja på. Närmare 120 personer röstade och resultatet var entydigt. Till matchens lirare utsågs ”Dogge” med 66% av rösterna.

Vi ringde upp Douglas för att gratulera och ta pulsen på honom efter hans första månader i VSK Fotboll.

Två matcher för VSK Fotboll tog det innan du fick din första utmärkelse som matchens lirare av supportrarna.

– Oj. Ja, det är jättekul och lite oväntat så klart. Det har känts bra där ute på planen men det är väldigt kul när man får uppskattning från supporterhåll, det betyder mycket.

– Jag hörde att Tor-Arne också var nöjd med min insats i lördags så det känns väldigt bra när både tränaren och de som tittar på matchen uppskattar det man gör på planen.

Vi som såg matchen upplevde att vi fick se ett ”nytt” VSK på planen med högre press och snabbare spel.

– Jag såg VSK ett antal matcher i fjol och jämfört med vad jag såg då spelar vi lite annorlunda nu. Vi försöker få till snabba återerövringar när vi tappar bollen och få till så många omställningar vi kan på våra motståndare.

– Det är också viktigt för Tor-Arne att vi försöker spela på våra medspelare som är i rörelse så att vi får ett högt tempo och ett så enkelt och effektivt spel som möjligt, slår Dogge fast.

Har du fått särskilda instruktioner från managern hur du ska spela i de här första matcherna?

– Nä, inte specifika instruktioner som gäller bara mig. Tor-Arne berättar hur han vill vi ska spela och så försöker vi åstadkomma det. Jag känner mig trygg med vad jag ska göra på planen så det behövs inga särskilda instruktioner, säger Douglas.

Douglas kom till VSK inför denna säsong efter att ha spelat i Skiljebo SK i division 2 under flera säsonger. Ibland är omställningen från Div 2 till Div 1 större än man som spelare förväntat sig.

– Det är helt klart skillnad i VSK mot hur det var i Skiljebo. Det märks att det skiljer en division mellan föreningarna. Det är högre tempo på träningarna och på matcherna och högre intensitet i allting som händer på fotbollsplanen. Det var förväntat och inget som överraskade mig.

– En annan skillnad som inte syns men som ändå finns där är att alla spelarna i VSK vill samma sak. Det är så tydligt att vi alla verkligen verkligen vill vinna serien i år, vi har en väldigt gemensam målbild i detta.

– För egen del känner jag att skillnaderna är ungefär det som jag förväntade mig så jag känner mig inte överraskad. Jag vet att det är tuffare här men jag vet också med mig att jag klarar av det. Den enda osäkerheten för mig personligen har varit om och hur mycket jag ska få spela i träningsmatcherna, säger Dogge.

Alla i VSK pratar om att i år är det dags att avancera från Div 1 till Superettan

– Ja, alla pratar verkligen om det. Vi spelare är inget undantag. Den allmänna känslan i truppen är att i år är det all-in och att vi verkligen ska försöka vinna serien. Men det är inte bara vi, tränarna och hela organisationen vill det. Det råder ingen tvekan om vad vi vill ska hända, säger Douglas.

Är förväntningarna realistiska anser du?

– Jag tycker vi har en bra chans att lyckas. Nu under försäsongen får vi chansen att växa ihop som lag och lära oss spela tillsammans, vi kommer bara bli bättre från där vi är idag.

– Vi har många spelare borta just nu men vartefter de återvänder och blir klara för spel kommer vi bli ännu starkare och ännu bättre, sammanfattar Douglas.

Till sist, kan du säga några ord om dig själv som människa så vi som inte känner dig får en liten bild om vem du är?

– Oj, vad ska jag säga… Jag är en lättsam kille som nästan alltid är positiv och är lätt att ha att göra med.

– Som fotbollsspelare gillar jag att arbeta hårt och jag är den lojala typen som försöker jobba för laget i alla lägen, säger Douglas avslutningsvis.

Facebook Comments Box