ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Nu gäller det att studsa tillbaka”

Tätt och grinigt var det i fredags och så lär det förbli under resten av kvartsfinalserien mellan VSK och Villa. Förutsättningarna kan tyckas hopplöst tuffa. VSK beger sig ner till Lidköping med 0-1 i bagaget efter en säsong där bortaspöket grinat klubben i ansiktet konstant.

Till råga på allt är Villa borta en av VSK tuffaste boståndare på bortais. De tre senaste säsongerna har de blåklädda vunnit enkelt i Lidköping. Senaste bortavinsten för VSK kom i semifinalracet 2015. Då krossade VSK Villa, 7-2 i Lidköping och 3-0 totalt.

Det gäller dock att inte ta hänsyn till någon statistik. Det var små marginaler i fredags och sannolikt blir det samma sak i eftermiddag. En sak kan vi däremot konstatera. Villa har ett mycket starkt försvar, med soloräder kommer VSK inte någonstans. Inte ens om man heter Simon Jansson. Spelet måste varieras, räder, lyror, skott utifrån.

Martin Landström är den som hanterat toppforwardsrollen bäst och blir därigenom en nyckel. En annan är Tobias Holmberg, Hompa har precis rätt verktyg för att öppna upp Villa. Vidare måste kapten Joneby upp i nivå i eftermiddag. Han hade emellanåt svårt att hänga med i första matchen. Det håller inte nu.

Jag tror på en tät tillställning där små detaljer kommer avgöra. Inget får bli halvdant. Jag tror och hoppas att VSK hittar den fantastiskt fina nivå som man besitter i sina bästa stunder. Det vore väl själva fan om man inte gjorde det när det gäller som mest!

Facebook Comments Box