ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Bandy – Villa Lidköping 7-1

Ryktena om att bandyn helt saknar charm är betydligt överdrivna. Bättre idrott än kvällens match får vi nämligen inte uppleva i Västerås. Detta alldeles oavsett av hur tråkig hallen är och hur gärna än de konservativa vill riva taket.

I elfte timmen visade VSK upp sig från sin bästa sida. Spelade tufft och småfult bakåt. Esplund fick inte en meter. Villa tvingades ut i hörnen. Edberg styrde, Bruun tog ner lyror och Sjöström gick framåt.

Offensivt var det full fart på rören, variationer i anfallen och mycket bandygodis. Jansson kunglig, Bergström irrationell och Holmberg bättre än på länge. Jag vågar påstå att det var säsongens bästa insats sett över 90 minuter. En sjujävla styrka att leverera så med kniven mot strupen.

Det handlade om totalbandy. Extra glädjande var att just Ted Bergström svarade för en lysande insats. Nummer 10 var bra i spelet och svarade för två riktigt snygga mål. Det är så han blixtrat till i tidigare slutspel. Beundransvärt med tanke på den långa svackan. Den irrationelle Söderhamns-sonen blir nu en joker i den resterande delen av kvartsfinalen.

Det var härligt att höra en taggad Bergwall vråla: ”hårdare”, de gånger Esplund hade bollen. Vidare så njöt jag av att se Simon Jansson passa bollen hårt på en Villa-spelare innan ett frislag och vid ett annat tillfälle peta den över sargen efter en offside. Lite lagom fult. Lite lagom turbo, som italienska fotbollskännare skulle ha sagt. Sådant som behövs i ett slutspel.

Jag ska inte ta ut något i förskott, VSK har en lång väg kvar att vandra för att vända detta. Kvällens insats visar emellertid att hoppet tänts. Att spela seriens sista hemmamatch precis efter att ha åkt på en rejäl torsk innebär press för Villa. Till råga på allt spelas matchen utomhus.

På fredag blir det en riktig nagelbitare i Lidköping, receptet för framgång togs fram ikväll. Tufft och tätt försvarsspel, småelaka tilltag och full fart på rören. Det hela spetsat med en dominant Simon Jansson och en pånyttfödd Ted Bergström. Alla till Lidköping!

Facebook Comments Box