ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 20 Div 1 Norra – så här slutar det

Ettanfotboll

Då kommer serien vara spelat till 2/3 i och med omgång 20 som går av stapeln i helgen. Kampen om topplaceringarna är fortsatt hård och även i botten spetsar det till sig allt mer. I vårt tips inför omgången satsar vi på 5 kryss på 8 matcher, måste vara rekord, men det speglar också hur tät denna omgång är och hur svårt det är att plocka ut givna segrare.

BK Forward – FC Linköping City: X

Det här är en match mellan två lag som känns lite avslaget, varken BK Forward eller Linköping City känns speciellt heta längre. Karlslund körde över Forward senast och man hade inte mycket och säga till om i den matchen och nu är man avhängda från toppstriden. Nu får man acceptera placeringen i mitten av tabellen och det kommer säkert påverka hur spelsugna man är nu och framåt. Linköping har haft skadeproblem och det förklarar nog till stor del förlusten i höstpremiären, men många var tillbaka i senaste matchen mot Arameiska när man åkte på en helt oväntat eller närmast sensationell förlust. Den här matchen känns ganska oviss då det är rätt svårt och veta var lagen står, kanske att Forward har lite fördel av hemmaplan men det kan bli ett kryss det här så det får bli vår gissning.

Arameisk-Syrianska IF – Sandvikens IF: 2

Även om Arameiska slog Linköping City borta så kan det ha varit en dyr förlust, lagets stjärna Kristijan Cosic bars ut på bår och är han borta resten av säsongen, vilket är lika med katastrof för lagets anfallsspel. Målen man fick mot Linköping var billiga så det är inte lätt att säga att det var en rättvis skalp man tog på bortaplan mot City. Det som ändå imponerade i den matchen jämfört med tidigare var att försvarsspelet var bättre. Sandviken känns heta just nu. Man fick oavgjort mot VSK i höstpremiären borta och man följde sedan upp det med en klar seger mot TG hemmavid. Till denna match återvänder även York Rafael som varit ute och provspelat för andra klubbar men som på nytt lånas ut av Värnamo till SIF säsongen ut. Det blåser rätt positiva vindar kring Sandviken just nu. Om Gefle IF åker ur SE har de möjligheten att bli bästa klubb i länet och med ett länsderby som kan ge ökat intresse och mer sponsring till klubben. Det här blir nog en Sandviken-seger, de verkar vara i bra form och har väldigt få skadade dessutom.

Karlslunds IF – Syrianska FC: X

Om Forward och Linköping var en match mellan två lag ur form så är detta match precis tvärtom. Karlslund har verkligen fått till det sen uppehållet och har klättrat från nedflyttningsplats till säker mark i tabellen, vilket mentalt gör att man kan spela ut på ett annat sätt än tidigare. Syrianska FC är nog seriens formstarkaste lag just nu hur man än vrider och vänder på det helar. Även om VSK med nöd och näppe vann över Karlslund så var det deras enda förlust sedan omgång 10 och på de fem senaste matcherna har de funnit tre och en oavgjort och sedan förlusten mot VSK. Man är ett ungt och utvecklingsbart lag med nio spelare födda 1996, varav fem av återfinns i den ordinarie startelvan. Syrianska går som tåget men svajar ändå lite, inga direkt övertygande segrar vi fått sett. Sent avgörande i höstpremiären och sist hade man ett 2-1 underläge mot Rynninge i halvtid innan man vände och vann. Vi tror Karlslund har stora möjligheter att ta poäng här och få till ett kryss, Syrianska känns lite överskattade just nu och sen saknar man Mutumba som är borta säsongen ut, Ranegie är avstängd och Sosseh är skadad. Högerbacksproblemet är inte löst än, där startade Rajalakso förra matchen. Förutom VSK:s match mot Umeå är det här omgångens intressantaste match.

Skellefteå FF – Sollentuna FF: X

Skellefteå som gjorde en riktigt blek insats mot Umeå FC efter att faktiskt sett rätt bra ut mot Carlstad United hemma veckan tidigare. Nu börjar goda råd bli dyra för seriens nordligaste lag. Om laget ska ha någon chans att hålla sig kvar är det dags att börja plocka trepoängare. Man har 8 poäng upp till kvalplatsen och bara 11 matcher på sig, det är nu eller aldrig det måste ske. Det finns egentligen ingenting som tyder på att Skellefteå FF ska göra en drömhöst. Visst har man flera bra spelare men kollektivet är för dåligt. Sollentuna är faktiskt obesegrade de fem senaste matcherna, även om det bara blev oavgjort mot Assyriska nu senast. Givet formen är det väl inte omöjligt att man kan klättra lite i höst. Dock är det tufft med dessa Norrlandsresor så vi sätter oavgjort i den här matchen.

Akropolis IF – Carlstad United: X

Det här är en intressant toppmatch, trots poängtapp för Akropolis senast har man tagit in på kvalplatsen. Vinst i den här matchen så är kvalplatsen inom räckhåll. Men det är nog lite sista chansen för Akropolis att blanda sig i toppstriden. För Carlstads del känns det som att förlusten mot VSK var ett bittert piller att svälja, frågan är om inte VSK knäckte värmlänningarna mentalt i förra helgens match. Nu är det lite upp till bevis för CU, tappar man poäng i den här matchen och VSK vinner blir det svårt att vinna serien och man kan bli passerad av Syrianska på kvalplatsen. Det gäller att studsa tillbaka nu för att det inte ska bli ett ras i de kommande omgångarna. Därför är den här matchen en desperat kamp om att vinna och även om laget är ett bra bortalag är det ändå ett av seriens bättre lag de ska vinna mot. Vi är skeptiska. Vi tror att det här blir ett kryss. Båda lagen kommer gå ut för att vinna ingen har råd att förlora – en spännande och svårbedömd match väntar.

Team TG – Nyköpings BIS: 2

Så länge McNeil är skadad kommer TG inte vara något speciellt bra lag. Resultatmässigt har man två oavgjorda de senaste nio matcherna, vilket talar sitt tydliga språk och fortsätter det så här är det raka vägen ner till division 2 för friskolan. Bissarna har inte heller fått den start på höstsäsongen som man velat. Förmodligen är tappet av Christian Kouakou större än vad vi trott, eller snarare, han är svårare att ersätta än vi trodde. Oavgjort mot Akropolis senast är visserligen ett bra resultat men man fick kämpa ordentligt för det resultatet och det är ganska oklart var laget står idag. Även om det är en långresa för bissarna så sätter en tvåa, TG känns helt under isen just nu och Bissarna är nog lite bättre och kommer nog kunna peta in en boll.

Västerås SK – Umeå FC: 1

Det här är ettan mot fyran, förmodligen den tuffaste hemmamatchen som återstår för VSK den här säsongen när nu Umeå FC gästar Parken på söndag. VSK gjorde en bra insats mot Carlstad, även om VSK inte riktigt var med i inledningen av andra så har VSK fullt med spelare som kan vända och avgöra matcher. Alla VSK:s mål föregicks av fina prestationer. Umeå är riktigt formstarkt och har gått som tåget sedan vinsten mot VSK på nationaldagen. Vinst för UFC i den här matchen och både kvalplatsen och serieseger är faktiskt inte allt för långt borta. Det här är faktiskt en match som Umeå är mer desperat än VSK att vinna. Serieledarna har lite avstånd nu nedåt men för Umeå är detta en måstematch om de ska ha häng på toppen. Poängtapp här och det blir svårt och ta kvalplatsen. Eftersom Umeå måste gå framåt tror vi det gynnar VSK som fungerar sämst mot lag som backar hem. Som vanligt tror vi på en VSK-seger när man spelar på hemmaplan.

Assyriska FF – Rynninge FF: X

Det här är en ordentligt viktig match för Assyriska FF. Förlust här blir tungt då man bara har fyra lag kvar att möta som återfinns på den nedre halvan av tabellen. Laget måste nästan vinna här för att ha en vettig chans att undvika negativt kval. Karslund, Nyköping och veckans motståndare Rynninge känns starkare än Assyriska. Rynninge är ett stabilt fotbollslag och man ledde mot Syrianska FC för att sedan rasa ihop i andra halvlek när SFC fick ordning på sitt spel. Det finns många bra fotbollsspelare i RIK och AFF är en förening i kris med avhoppad styrelse och många frågetecken runt vad som händer, sånt påverkar spelarna. Vi sätter utgångstipset kryss i den här matchen men Rynninge kan mycket väl vinna. I vilket fall skulle vi bli oerhört förvånade om Assyriska vann denna match.

Facebook Comments Box