ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Norrby IF – VSK Fotboll

Snabba ryck den här veckan. Ny match idag i Borås mot stadens andralag, Norrby IF.

Så här långt har Norrby överraskat alla förståsigpåare och befinner sig på 8:e plats i serien. De flesta hade nog Norrby nere vid strecken och kriget om att vara kvar i serien.

Här är så vår lilla inför-matchen-rapport. Vill du veta mer om klubben och spelarna kan du läsa här.

Truppen

I sommarfönstret värvade man Ivo Pekalski och Arvin Shoajee, Den förstnämnde är mittfältare med ett förflutet i bland annat MFF och Häcken. Den andre också mittfältare men med ett mer blygsamt CV, främst från de lägre divisionerna.

Ivo har spelat från start sen han kom till klubben men har på senare tid varit skadad och först nu återvänt till spel. Arvin sitter på bänken och får göra inhopp i nästan varenda match på sistone.

Klubben tappade några spelare också under sommartransfern med de var bara sådana som gick till lägre divisioner och som man rimligen ville göra sig av med.

Säsongen

Norrby har som nämnts gjort en fantastisk säsong utifrån förväntningarna. Vi tippade laget på 10:e plats efter att denna säsong klarats av. Det tipset var nog det högsta man fick av någon som orkat tippa serien. Så ja, man har överraskat alla och även om man hade en mindre dipp direkt i början av höstsäsongen är man nu tillbaka i gammalt gott slag. Till exempel lyckades man slå J-Södra på deras hemmaplan häromsistens, bara något som ett annat lag klarat av i år.

Man har nu sina 35 poäng och är klara för SE nästa år. Man har inte mer än äran att spela för då man inte kan åka ur och man har så klart ingen chans på avancemang.

Matchen

Alla lagen i årets serie har fått smaka på Norrbys hypereffektiva omställningsspel. VSK förlorade hemmamatchen just på detta sätt med två omställningar som resulterade i mål när VSK gick framåt för seger.

Till den här matchen har båda lagen två avstängda spelare var. I Norrby är noterbart att Osmanagic är avstängd, en startspelare. I VSK är Karwan och Boris avstängda.

Norrbys skyttekung Richard Yarsuvat har varit borta för skada senaste månaden. Han är nu tillbaka och satt på bänken i matchen mot J-Södra. Han kan säkert vara redo för inhopp i dagens match. Med honom på plan blir så klart Norrby ännu farligare framåt

Vi får också återstifta bekantskap med lagets gris i form av Nicklas Savolainen, som är en riktigt tuff spelare. Han har lyckats dra på sig 9 gula kort i årets serie och varit avstängd 3 gånger. Men idag spelar han faktiskt och är en sån spelare man älskar att ha i sitt eget lag men hatar att motståndarna har i sitt.

Norrby har inget att spela för idag. Den utsagan gäller dock inte för VSK som behöver ta 3-4 poäng till för att vara helt säkra på att vara flott från bottenstriden för gott. Kanske kan VSK åstadkomma en lika kontrollerad match som senast mot Degerfors som inte heller hade något att spela för.

I vilket fall behöver VSK vara på sin vakt för Norrbys omställningar och se till att inte tappa mittfältet och hålla laget kompakt.

Det kommer gå fort på Borås Arenas blöta konstgräs, när bollen glider iväg. Förhoppningsvis får vi se en bra match med två lag som vill göra mål. VSK vill det i alla fall och Norrby lär bjuda upp till dans. Realistiskt sett har VSK chans att ta poäng i denna match, framförallt för att Norrby har gjort sitt i årets serie. Man har uppnått sitt försäsongsmål om att vara kvar i serien och ingen kan begära något mer av spelarna.

Facebook Comments Box