ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 24

Då är stunden kommen att dela ut våra gröna hjärtan till tre av våra grönvita hjältar från segermatchen mot skogsmännen från de västra utmarkerna (Degerfors).

Det var en gedigen insats från hela lagets sida men vi har med viss möda valt ut tre stycken toppar som förtjänar extra grönvit pris.

Här är mottagarna av våra gröna hjärtan – omgång 24, 2019


💚💚💚 Ravy Tsouka
💚💚 Sean Sabetkar
💚 Filip Tronêt


Ravy Tsouka

Rayv blev utsedd till matchens lirare av någon av klubbens sponsorer. Det är inte svårt att förstå varför. Ravy var helt enkelt bäst på planen i denna match, hur man än vrider och vänder på denna fråga. Det var en fröjd att se hans energiska och fokuserade spel som gång efter annan rev ned applåder från publiken.

Det var mycket som stod på spel. Han hade jobbet tillsammans med Traktorn att få stopp på Degerfors målkung Björndahl med sina 13 baljor så här lågt i år. Det är ingen lätt uppgift, speciellt inte för en Ravy med inte så mycket matchspel och nu i en ovan position. Men som han fixade det. Det var inget snack om vem som ägde VSK:s centrala straffområde. Ravy spelade klokt, avvägt och med precis rätt aggressivitet för att vinna nästan alla dueller han gav sig in i. Vi glömmer inte heller den perfekta glidtackling han utförde i slutet av första halvlek i ett läge som kunnat bli riktigt farligt. Hatten av för Ravy – tre hjärtan flyger in på kontot.

Sean Sabetkar

Våra två hjärtan för denna match går till Traktorn som gör en stabil och fin insats som en i radarparet Ravy/Traktorn. Trots minimal speltid med varandra gör Sean sin del i jobbet att hålla Björndahl från VSK-målet. De lyckas i praktiken fullt ut hela matchen. Degerfors har i praktiken bara ett halvfarligt läge där Anton får sträcka ut och det var resultatet från ett bolltapp högre upp i banan. I straffområdet hölls det rent av Traktorn et al. Sean har under tiden i VSK utvecklats hela tiden och är nu en modern mittback med stor följsamhet och som spelar smart och vägvinnande. Det visade han inte minst i denna match. Det här mittbacksparet blir svårt att slå hål på för tränare Gabrielsson, de gjorde ett strålande jobb ihop. Två hjärtan till traktorn för en helgjuten insats.

Filip Tronêt

Filip var relativt osynlig i denna match i perioder. Det var han inte ensam att vara bland anfallarna. VSK spelade på säkerhet och mycket jobb fick Filip lägga ned i hemarbetet när yttrar och slikt skulle jagas ikapp och tas boll av. Som vanligt skötte han sina defensiva uppgifter med bravur, speciellt i första halvlek när Degerfors anföll mycket på sin vänsterkant.

Framåt såg det lite tunnare ut med spelet för Filip, precis som för hela laget. Men Filip behöver bara en chans för att se till att det blir mål. I den här matchen var det inte han som slog in bollen men som levererade den mest perfekta av passningar till Karwan som avslutade snyggt och kliniskt. Perfekt passning, perfekt aktion av Filip från början till slut.

Vi lyfter så klart också fram Filips ursnygga aktion när han i kamp med två försvarare på mittplan lyckas få med sig bollen och blir helt fri. Han ska så klart sätta den bollen själv eller i vart fall spela Karwan med en mycket bättre passning. Slarvigt, slarvigt… men men han får nu gå med sin skämskudde resten av livet. Vi förlåter Filip alla dagar i veckan, men han kommer att påminnas om vad som hände då och då, så länge han lever.

Filip önskar sig en sån här i julklapp!

Facebook Comments Box