ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXKLUSIVT – ex-VSK-aren om Cristoffer Ericson: ”Klasspelare”

Under lördagen berättade VLT att VSK:s manager Johan Mjällby och klubbchef Michael Campese besökte Hudiksvalls mittback Cristoffer ”Våfflan” Ericson under fredagskvällen. Vi ringde upp ”Våfflans” lagkamrat Ridwan Beyan för att få bättre koll. ”Ridde” spelade i VSK för ett par år sedan och är välbekant med Grönvitt.

– ”Våfflan” är en grym spelare. Den här nivån är för dålig för honom, helt enkelt. Han ska inte spela i division 2, och inte heller i division 1 kan jag tycka – men VSK är ett bra alternativ för honom. De har något intressant på gång, säger ”Ridde”.

– Jag har bara gott att säga om ”Våfflan” som spelare och person. Han har en riktigt vass vänsterfot och är aldrig stressad. Det är svårt att förklara, men han är alltid så lugn med bollen. Och så är han ju lång (195 centimeter) och en bra huvudspelare. Positionssäker.

”Våfflan” själv la ut bilden på sig själv och Johan Mjällby på sin Instagram.

– Jag pratade lite grand med honom efter att jag såg bilden. Han visste inte så mycket än, men tyckte VSK är intressant även om han skrev nytt kontrakt med ”Hudik” för någon vecka sedan. Och om de åker upp och träffar honom lär det väl vara superintressant för dem. De har ju varit intresserade sedan i somras också, sa han. Får VSK honom tror jag ni har ett jävligt starkt lag för att kunna slåss om en plats i superettan, säger ”Ridde”.

Under 2016 var han förstås en nyckelspelare i ”Hudik”.

– Han spelade hela tiden, förutom i sista kvalmatchen när han var skadad. ”Våfflan” är en ledare och en nyckelspelare för oss. Sedan han kom tillbaka från Frej har han mer rutin och pondus, han har höjt sig ett snäpp och blivit vassare. Det är en riktigt bra och spelande mittback. En klassvärvning på den här nivån – inget snack om saken.

Men du, varför kallas han för ”Våfflan”?

– Jag vet faktiskt inte, men tror det är sedan han flyttade upp till Sundsvall under gymnasietiden.

Ridwan Beyan följer fortfarande VSK en del och har kontakt med Koyar Salimi. Han hoppas på en bra säsong för både Grönvitt och förstås sitt ”Hudik”.

– Jag vill så klart att ”Våfflan” ska vara kvar och hjälpa oss till division 1, men om han går vidare i karriären önskar jag honom lycka till. Bra spelare försvinner ju, och jag vill VSK gott också.

Kanske kan båda lagen vinna sina serier i år, så blir alla lyckliga till slut?

– Ja, det hade varit jävligt roligt. Det ser intressant ut för VSK, måste jag säga. Jag har pratat lite med Koyar, och hela organisationen verkar vara mycket bättre, avslutar ”Ridde”.

Foto: Cristoffer Ericsons Instagram

Facebook Comments Box