ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

FÖRSÄSONGSKOLLEN: VECKA 4

I helgen inleddes försäsongen i norrettan med två matcher, och Anno 1904 har tänkt följa upp hur det går för VSK och seriemotståndarna inför premiären i påskhelgen. Först ut var förmodade topplagen Vasalunds IF och Umeå FC, som båda valde att matcha mot tufft motstånd.

VPS VAASA–UMEÅ FC 1-0
VPS kom fyra i högstaligan i Finland och motsvarar i kvalitet ett topplag i superettan, ingen lätt motståndare för UFC. Matchen var enligt rapporterna en jämn historia och målet gjordes efter att en Umeåspelare touchat bollen i eget mål. E uddamålsförlust är dock ett bra resultat mot meriterat motstånd. Till Västerbottens-kuriren säger tränaren Andrée Jeglertz: ”En besvikelse att vi förlorar, men utifrån prestationen är det mycket vi tar med oss.”

I Umeå provspelade Sebastian Huenul Helgesson, han har tidigare spelat i norrettan för Vasalunds IF men har de senaste säsongerna huserat i division 2-lag.

VASALUNDS IF–AIK 0–4
Förra året lyckades Vasalund vinna den årliga matchen mot samarbetsklubben AIK, i år blev dock en klar förlust med 0–4 och inte så mycket att orda om. Vasalund hade hela nio seniordebutanter i matchen och det är en av lagets styrkor: att ha en bra akademi att lyfta upp spelare från.

Vasalund hade en hel del intressanta provspelare på plats, främst i form av Kenny Pavey och Linus Malmborg som båda spelade i Assyriska förra året. Kenny Pavey är gammal AIK-spelare och har hunnit bli 37 år gammal, men spelade i superettan förra året och håller säkert hög nivå i division 1. Linus Malmborg är en intressant mittback som säkert skulle bli en av norrettans bästa om han skriver på för Vasalunds IF, det var även i Vasalunds IF han fick sitt genombrott för några säsonger sedan.

Provspelade gjorde även Kevin Berg, som förra säsongen mestadels fick göra inhopp i Nyköpings BIS. Målvakten från förra säsongen, Zoran Akovic, verkar inte vara kvar. I stället visade en annan balkanmåvlakt upp sig, i form av Nemanja Scekic.

VECKANS MATCHER
Denna vecka gör Nyköping BIS, Carlstad United, Sollentuna FK och Enskede IK debut.

Vasalunds IF–Djurgårdens IF
Nyköpings BIS–Smedby AIS
Degerfors IF–Carlstad United
Sollentuna FK–AIK
Syrianska FC–Enskede IK

Facebook Comments Box