ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Varje match hemmamatch – resebokningarna till bortapremiären börjar ta fart!

Den 22/4 i år bortapremiärar VSK Fotboll mot Team TG. Det blir en härlig lördagsfajt och en repris på förra året då över 100 supportrar vallfärdade upp till Umeå för att se VSK vinna premiären. Det ryktas att supportrar redan börjat boka resor till Umeå så Anno 1904 tog och ringde upp förra och årets reseledare Peter Sandberg för att stämma av.

Hej Peter, suger det i fotbollstarmen?

– Om det gör, man kan knappt sitta still. Som vanligt räknar man dagarna tills det drar igång igen. I år är ju förväntningarna dessutom extra uppskruvade så nu är vintern bara en enda pina innan vi får se premiären på parken.

Du tog hand om reseledandet inför förra årets premiär borta mot Team TG

– Ja, kände att jag vill få igång resebokandet tidigt så jag startade en facebook-grupp för ändamålet. Redan från början blev det bra tryck i gruppen och många bokade sina resor redan i januari. Till slut var vi över 100 supportrar som var på plats. Ingen överdrift att säga att vi hade en fantastisk helg tillsammans, konstaterar Peter.

Nu visar det sig att VSK Fotbolls bortapremiär är mot Team TG i år. Hur ser resplanerna ut?

– Givet förra årets succé med bortastödet, vill jag så klart försöka få så många som möjligt att åka upp i år också. Det är inte den riktiga premiären men jag tror att många som var där förra året gärna gör om resan. Jag har kvar samma Facebook-grupp i år och jag startade upp den direkt i måndagskväll när det blev klart att vi får Team TG i bortapremiären. Responsen har inte låtit vänta på sig, säger Peter.

Hur ser det ut just nu?

– Nu har vi ett 25-tal bekräftade bokningar där folk har bokat och betalat flyg och boende i Umeå. De flesta har så här långt valt att flyga upp med 10-flyget från Bromma och hem vid 14-tiden på söndagen. De flesta bor precis som förra året på Plaza Hotell mitt inne i stan. Men alla flyger inte. Det kommer gå minst en minibuss upp med 9 supportrar, säger Peter.

Hur många bokade var det vid den här tiden förra året, så man kan jämföra?

– Det var 28 stycken så här 3-4 dagar efter att datumet spikades. Vi ligger ungefär på samma nu.

Vad hoppas du på för total?

– Jag hoppas på samma men jag inser att det inte är den riktiga premiären så det kanske blir lite färre. Men jag vill så klart uppmana alla supportrar att boka redan nu och inte glömma hur trevligt vi hade det förra året. Dessutom är det billigare att boka nu istället för att vänta, avslutar Peter Sandberg intervjun med 1904.

(Bilden från förra årets premiär borta mot Team TG)

Facebook Comments Box