ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En för dålig insats

Kvartsfinal nummer två mellan VSK och Vänersborg gick av stapeln ikväll. Det blev Grönvit förlust med 5-6 på bortais. 11 hörnor till hemmalaget IFK resulterade i hela 5 mål. 12 hörnor för gästande Grönvitt och inte ett enda dito.  En väldigt koncis sammanfattning över varför inte VSK lyckades dra ifrån i den här serien.

Väljer man en lite längre sammanfattning så kan det konstateras att VSK inte alls visade upp sitt rätta jag ikväll. En hel del bollförande men utan det tempo som krävs. En del bra genomåkningar från lagets kvalitetsspelare men för lite variation. Dessutom släppte man igenom Vänersborgs snabba offensiva spelare väl lätt.

En underhållande match för en utomstående betraktare, med många mål och ett flertal dramatiska sekvenser. För en inbiten VSK-supporter var det dock ingen extraordinär upplevelse. Insatsen var långtifrån vad man kan begära av det här starka laget. Fixstjärnor som Landström och Jansson blixtrade till vid något enstaka tillfälle men stod överlag inte alls att känna igen.

Att VSK i matchens slutskede lyckades gå från 5-3 till 5-5 är dock värt att poängteras. Ännu ett exempel på lagets karaktär och moral. Det överskuggar emellertid inte lagets sammantagna insats. Den var för dålig.

Ett gångbart Grönvitt tips inför fortsättningen blir att plugga defensiva hörnor och få igång tempot. Det här är en serie VSK ska ro hem utan större åthävor. Revansch från och med måndag alltså!

Målskyttar VSK: Robin Andersson 2, Joel Engström 2, Jacob Bucht

Matchens hjärtan

💚💚💚 Simon Folkesson

Med sin tyngd var han den som ställde till det mest för hemmalaget. 

💚💚 Joel Engström 

Kvicksilvret var skoningslös från straffpunkten och vilken kyla han visade vid 5-5!

💚 Robin Andersson

påpasslig som toppforward.

Facebook Comments Box