ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med Frej Vikings

I vår artikelserie där vi kollar runt med supporterfraktioner har nu turen kommit till IK Frejs supporterförening Frej Vikings och deras representant Johannes Trost, som vi intervjuat.

Om jag kollat rätt så var en nionde placering i Superettan förra året det bästa ni presterat på många år, är ni nöjda med fjolårssäsongen?

Vi är ändå en relativt ny klubb i superettan och har totalt bara spelat fyra säsonger här. Förra säsongen började oroväckande svagt men vi lyckades rädda upp det under hösten. Totalt sett får ändå fjolårssäsongen anses som lyckad.

I år har ni inlett ett tätare samarbete med Hammarby IF, hur ser ni supportrar på att banden mellan era klubbar har stärkts? Finns det någon oro eller är det bara positivt?

Det här är något som vi supportrar har väldigt olika uppfattning om. Å ena sidan så ger det oss möjligheter till bredare scoutnätverk och tack vare det har vi gjort flera värvningar som annars inte hade varit möjliga. Å andra sidan så vill vi ju vara ett självständigt lag med egna spelare och inte fungera som ett B-lag åt Hammarby.

Personligen tycker jag inte att vi borde ha ingått samarbetet med Bajen. Men jag förstår varför man inledde samarbetet för Hammarby liknar Frej på det sättet att ingen av våra klubbar någonsin kommer kunna utmana om en titel.

Vad är det som IK Frej behöver förbättra i sitt spel i år för att kunna ta ytterligare steg?

I och med att vi har bytt tränare och nästan bytt ut hela truppen så ser det väldigt spännande ut. Vi har plockat in flera individuella duktiga spelare, utmaningen blir nog att få ihop ett bra lag med tät sammanhållning.

Vilka förväntningar har ni på säsongen och vilken tabellplacering är det rimligt att förvänta sig av IK Frej?

Det har varit väldigt varierande prestationer under försäsongen så det är svårt att bedöma, men vi är nöjda om vi lyckas förbättra vår niondeplacering från fjolåret.

Vilken spelare i årets IK Frej kommer vara en snackis i Superettan 2019?

Tim Erlandsson garanterat. Hans egenskaper i målet är något som varenda Superettanklubb skulle behöva. Den ringa åldern på 22 år innebär dessutom att hans utvecklingspotential är mycket stor,

Vilken koll har du på Västerås SK och vad tror du om våra chanser i Superettan?

Jag har inte så bra koll på det sportsliga läget i VSK. Dock så vet jag att supportrarna ska hålla en hög klass. Trots att VSK dominerade Divison 1 tror jag att ni kommer få det tufft, för det är en klasskillnad mellan Div 1 och Superettan. När säsongen är slut tror jag VSK återfinns på en tolfte plats.

Vi tackar Johannes för den trevliga intervjun!

Facebook Comments Box