ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Efter VSK-Motala

Att inte Motala väcker några ovationsartade annandagsvibrationer får vi lämna därhän ikväll. Det blev likväl en härlig bandyfest. Inte minst med tanke VSK:s starka vändning och för den stora publikens högljudda stöd.

Det började tveksamt. VSK fick visserligen relativt tidigt 2-0 men Motala kom ikapp och gick förbi. Östgötarna är en betydligt mer oäven motståndare än man kan tro. Idag försvarade man sig med stora delar av manskapet och var därutöver farliga på såväl kontringar som fasta situationer.  

Det skulle visa sig bli kostsamt för Grönvitt under första halvlek. Det kunde ha varit dyrköpt även sett över hela matchen. Om nu inte VSK vore en så väloljad maskin vill säga. 2-3 blir halvtidsresultatet efter en insats där Grönvitt agerar långt under säsongens standard.

I den andra är hemmalaget bättre från första avslag. Trots att man får ett ytterligare ett baklängesmål tidigt börjar den välbekanta maskinen gå loss. Anförda av säsongens i särklass bästa publikstöd monterar man ner gästerna. Kapten Joneby driver på och Landström vaknar till liv. 3-4 blir 6-4 innan domaren Daniel Labe sätter pipan till munnen och blåser av. Detta efter att Måns Engström avslutat tillställningen med att missa en straff.

Vi bjuds på idel klassmål. Simon Folkesson åker slalom igenom borta-försvaret till 4-4, Martin Landström får till en riktig pärla vid 5-4 och serverar Ted Bergström på silverfat till 6-4. Efter en tveksam inledning blir det, annandagen till ära, till slut viss bandypropaganda. Inte minst tack vare publiken som bjuder upp och för tankarna till forna tider.

Vad som är imponerande med det här laget är att man orkar hitta en väg att vinna även i eftermiddag. I fredags var det enrejält batalj mot Hammarby på Zinken, kommande fredag är det Edsbyn borta och på söndag kommer Hammarby till Västerås. Ett synnerligen tufft schema alltså och svårt att hålla fokus på en och samma sak. VSK lyckades emellertid och det kännetecknar ett verkligt topplag.

Nu spänner vi fast säkerhetsbältet och avslutar bandyåret 2018 på bästa möjliga sätt. Håll i er.

Målskyttar VSK: Magnus Joneby, Robin Andersson, Måns Engström, Simon Folkesson, Martin Landström och Ted Bergström

Publik: 3794

Matchens tre hjärtan

💚💚💚 Martin Landström

Enligt egen utsago sämst på plan i 75 min.  En viss överdrift även om Landström inte riktigt stod att känna igen till en bärjan. Emellertid när VSK börjar forcera är det hans klubba som ligger bakom det mesta. Ett verkligt klassmål fram till 5-4 och ett överjordiskt förarbete till Ted Bergströms 6-4. Bandysportens nästa verkliga fixstjärna!

💚💚 Magnus Joneby

Kaptenen går alltid i bräschen. Inte genom att göra det bästa sakerna rent tekniskt men via sin vilja och pådrivaranda. En sjujälva ledare!

💚 Simon Folkesson

Den gänglige halven svarar för ett riktigt drömmål och är ett ständigt hot med sin genombrottsförmåga

Facebook Comments Box