ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Annos gröna hjärtan omgång 25

Ytterligare en seger läggs till högen av viktorior. Det har blivit 18 stycken så här långt i år. Ännu ett litet steg mot Superettan är taget i och med segern mot Skellefteå FF. Spelet kändes solitt och många spelare var delaktiga då laget verkligen jobbade med possessionspelet.

Det var inte den enklaste av uppgifter att plocka ut spelarena som skulle få våra hjärtan, många var kallade och de flesta visade prov på bra spel. Åtminstone 7 namn var uppe för diskussion och det blev en hel del nedvärderande tillmälen om redaktionskollegornas omdöme och intelligens, innan vi till slut kom överens. Men när det är så vet vi också att det är många som varit bra i laget så vi tar gärna det redaktionsbråket alla dagar i veckan.

Här är då våra hjärtan för omgång 25 i matchen mot Skellefteå FF

   Simon Johansson
       Stefan Batan
          Matthias Benker

Våra tre hjärtan i den matchen går till Sulan för en väl genomförd match där Simon andades kompetens och kämparglöd. SImon har under året vuxit ut till vår viktigaste box-till-box spelare som ser till att löpa mycket och som har förmågan att göra begåvade saker med bollen när han får den. Allt det här visade han prov på i den här matchen. Till exempel var det han som låg bakom passningen till Nushi som kunde spela in bollen till Dogge vid 2-0 målet. Ett extra plus i kanten får Simon förstås för att hans soloprestation som ledde fram till 1-0. Som tränare Gabrielsson konstaterade i en intervju, det här var ett ”typiskt” Simon-mål. Vänsterfoten är stödfot för Simon men det kan man inte riktigt tro när man ser de skott han avlossat med den under säsongen. På något sätt koncentrerar han sig mer när han skjuter med vänstern och han får ofta till bra avslut. Det här avslutet var så klart ren toppklass och han belönades rättmätigt med förstaplatsen i Ettanplays ”Veckans mål” tävling. Simon blir för sin insats också belönad med våra tre gröna hjärtan den här veckan.

Våra två gröna hjärtan går till vår oljeshejk som på nytt gör en mycket stabil och bra insats från sin position som mittback. Esso säger i intervjuer att han kommer mer och mer in i spelet i VSK och livet som mittback. Det märks säger vi. Vår krönikör uttryckte sig så här om Batan i vår hårda diskussion om veckans hjärtan. ”Han har ett boll- och spelsinne främmande för norrettan”. Vi övriga på redaktionen håller med. Med Batan i den här formen och med det växande självförtroendet som bra spel alltid ger kommer han vara en viktigt kugge för att seriesegern ska bärgas och han kommer fortsätta vara det nästa år när klubben förhoppningsvis spelar en serie högre upp. I den här matchen visade han återigen prov på smartness, otroligt skickliga brytningar, effektiv bollhantering och anfallslust som gör att han bryter mönster och får till dynamik i VSK:s spel. Bra jobbat Esso säger redaktionen unisont – två hjärtan in på kontot.

Vårt sista hjärta går till allas vår Mathias Benker. Han får hjärtat för en stark kämpainsats där han såg till att plocka bort vänsteryttern Shafei-Åman från matchen. Men inte bara det. Mathias visade prov på en anfallslust som vi aldrig sett maken till. Han har bokstavligen gått från försvarspuppa till attackfjäril. Vi kommer alla ihåg den stående stallordern till Benker från manager Mjällby förra säsongen – vad du än gör – passera aldrig mittlinjen! I den här matchen var Mathias sannolikt mer på offensiv planhalva än på försvarsdito. Härligt att se och särskilt i första halvlek bidrog han väldigt mycket till VSK:s anfallsspel på högerkanten. När man som Benker lyckas vara i vägen för två avslut i och runt straffområdet förstår man att den gode högerbacken har skruvat upp attackvredet på max. Snyggt Mathias – vi är imponerade! Första hjärtat utbetalas härmed.

Fem matcher kvar – många hjärtan att slåss om, inget är avgjort i kampen om att få flest hjärtan, det är bara att kriga på. Kom igen Grönvitt.

Anno delar ut hjärtan omgång 25

 

 

 

Facebook Comments Box