ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 tippar Superettan 2019: omgång 1

Då var det dags för Anno-redaktionen att ge sig i kast med att börja tippa seriematcher i Superettan. Det känns lite pirrigt och vi har lagt ned sjukt mycket tid på att kolla på cupmatcher, studera gjorda värvningar och tidigare resultat för att vara redo på bästa sätt. Det här blir vårt elddop. Så här i början tillåter vi oss själva att ha fel lite då och då 🙂 Ni som ska spela kanske inte ska följa våra tips slaviskt…

IF Brommapojkarna – Västerås SK: 2

Visst, VSK ska inte vara favorit i den här matchen. Men det kommer vara minst 700 grönvita supportrar på plats. Att stå på en premiär, på planen eller på läktaren, det är precis det klubben siktat på och längtat efter sen 2016 då återmarschen tog sin början. Nu ska all uppdämd längtan ut, på planen och på läktarna. BP är det klart bättre laget på pappret, men motivation slår klass som vi vet. Alla grönvita på Grimsta kommer vara maximalt laddade och BP måste spela en riktigt bra fotboll för att vinna den här matchen. VSK vinner och sen är det fest!

Örgryte IS – Norrby IF: X

ÖIS vann rätt komfortabelt i Svenska cupen mot Norrby med 2-0. Men det var i första cupomgången. Sen dess har det runnit en del vatten under Viskans broar i Borås. Framförallt har Norrby visat att man kan spela jämt med bättre lag och se till att hålla tätt bakåt. Nu blir det ett kryss i denna match. Visst är ÖIS favoriter men Norrby kommer att sikta på en poäng och ligga lågt i försvaret och kontra, precis som man gjorde i cupen. Skillnaden den här gången är att man lyckas med det man vill uppnå. ÖIS får kliva av planen besvikna med bara en poäng med sig.

Trelleborgs FF – GAIS: X

Det här är en klurig match då man kan säga, om man vill vara snäll, att lagen har mörkat sin form väl under försäsongen, kanske för att explodera nu istället? Men vi tror så klart inte det, utan lagen har inte riktigt fått till det på försäsongen. Det innebär att det inte blir så mycket bättre nu, på något magiskt vis. Vi tror på en match med mycket kamp och kanske inte så mycket skönspel. TFF ska vara det bättre laget i kraft av hemmaplan. Men GAIS hängivna supportrar har hyrt ett tåg och sikar på att ha 700-800 supportar på plats. Det kommer bära GAIS-spelarna till att kämpa lite extra och det väger upp hemmaplansfördelen. Men som sagt, det är lite svajigt runt de här lagen och det kan nog gå lite hursomhelst i denna match. När det är så brukar kryss vara ett bra tips.

Mjällby AIF – Varberg BoIS: 1

Debut för Mjällby i elitfotbollen igen. Man vill nog väldigt gärna se till att få en bra start på det hela och en seger skulle sitta fint. Det blir två lag som är samspelta och har gjort hyfsade försäsonger som skänkt självförtroende att gå ut och tro på sitt spel i den här matchen. Vi tror Mjällby vinner i kraft av att Varberg inte har någon större koll på premiärmotståndaren som spelar inför en inspirerande hemmapublik. Man lär ge järnet i den här matchen och bärga första segern i årets serie.

Östers IF – Dalkurd FF: 1

Öster ser ruskigt starka ut, särskilt på hemmaplan. När vi tittat på deras cupmatcher har de visat upp ett imponerande spel där man håller högt tempo och har hanterat de allsvenska lagen på bästa sätt. Det motsatta gäller Dalkurd. En tung försäsong med väldigt få resultat som imponerar, med en tunn trupp som ännu inte är samspelt. Ja ni hör ju. Öster kommer helt säkert vinna mittfältskampen och pressa ned Dalkurd djupt i försvarsläge. Förr eller senare kommer man göra mål och när Dalkurd tvingas gå framåt kommer man kontra in några bollar. Allt annat än en komfortabel Öster-seger skulle förvåna.

Syrianska FC – Degerfors IF: 2

Utifrån det vi såg av Syrianska när de spelade mot VSK för fem dagar sedan har laget en hel del kvar att arbeta på för att få till sitt spel. I första halvlek ställde VSK om gång på gång och SFC hade inga motdrag där och då. Det blev bättre i andra halvlek, men det berodde lika mycket på att VSK tog det lugnare och började tänka mer på premiären än på pågående match. SFC får fortsatt klara sig utan Ranegie som inte är i träning då han genomgått en mindre knäoperation och väntas vara borta minst en månad till. Degerfors är ett rutinerat lag som är samspelta och tajta. Förvisso har man lite backproblem när lagkaptenen Oliver Ekroth är skadad och Wright är avvinkad till ÖSK. Men SFC är uddlösa framåt så det är nog ingen större fara. Degerfors vinner den här matchen i kraft av sitt samspelta lag som kommer se till att få in en eller annan boll.

IK Brage – IK Frej: X

Normalt sett är det svårt att vinna fotbollsmatcher på Domnarvsvallen, i alla fall om Brage står på andra sidan. Vi tror inte Frej vinner denna match, men vi tror att man kommer ta en poäng. I fjol förlorade Frej samma möte med 1-0 när Christian Kouakou stänkte in segermålet för Brage. Till den här matchen är Christians medverkan högst osäker pga en vadskada. Även om han kan spela är det utan att ha tränat en enda gång i veckan. Utan honom på plan har Brage varit uddlösa framåt under försäsongen. Kan Frej ta bort yttern Lundin och backen Stenbergs offensiva utflykter är man rätt safe. De offensiva nyförvärven Jonathan Lundbäck från Team TG och Seth Hellberg från SFC har inte fått till det så här långt i Brage och har inte bidraget med mycket framåt. Det här är en match som mycket väl kan sluta 0-0 eller kanske 1-1, vilket lär spegla ställningskriget ute på planen. När domaren blåser av tror vi lagen är nöjda med ett oavgjort resultat.

Jönköping Södra IF – Halmstad BK: X

Ett toppmöte där de två lag vi tror avancerar till Allsvenskan när serien summeras i höst, nu ska mötas. Det är så klart närmast omöjligt att sia om en sån här match när det är premiär och så mycket står på spel direkt. Det enda vi kan säga är att båda lagen kommer vara otroligt noggranna med sin defensiv och se till att inte gå bort sig. Man har respekt för varandra. Vi utgår från att det blir en målsnål historia, båda lagen kan försvara sig. Grundtipset får bli ett kryss men normalt helgarderar man en sådan här match.

Facebook Comments Box