ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Så här stora bortaföljen räknar supporterklubbarna med

Inför seriepremiären mot Brommapojkarna ryktades det bli ett av de större, kanske det största, bortaföljet på över 20 år för VSK Fotboll. Sex bussar är bokade, exil-VSK:are i och runt Stockholm ansluter och många kommer med bil till Grimsta för att se VSK för första gången sen 2011 spela i Superettan.

Det är lite olika siffror vi får beroende på vem man frågar. Vissa tror 700, andra 800 och vår ständigt optimistiska ordförande lär ha sagt 1000.

Oavsett vad så kommer det bli en fantastisk siffra. Men frågan är hur den står den sig mot andra klubbars bortapremiärföljen.

Nu är det lite taskigt och jämföra VSK som spelar en lördag nära Västerås med en klubb där supportrarna behöver åka 20-30 mil en tisdag för att se sitt lag spela. Men vi tog ändå kontakt med en handfull supporterklubbar för att kolla läget om hur många de trodde de skulle få iväg på sina bortapremiärer.

När vi tog kontakt med Halmstads BKs supporterförening, Bollklubben support trodde de att de bara skulle bli 100 mot J-Södra en tisdagskväll men hade förhoppningar om att få till ett större följe mot Örgryte IS i augusti.

Just Örgrytes supporterklubb Balders Hage trodde att deras bortapremiär mot Halmstad BK nästa lördag skulle locka minst 500 supportrar.

GAIS har Gårdakvarnen som har hyrt in ett tåg som ska transportera 500 stycken supportrar till Trelleborg. Tydligen går det att välja mellan en gubbdel och en partydel i tåget. Totalt tror de att runt 700-800 letar sig ned till Trelleborg.

East front, Östers IF, trodde att 250 supportrar skulle ta sig de 22 milen till Göteborg en fredagskväll. Det får anses som en bra siffra med tanke på att det är en vardag och en relativt lång resa på 2.5 timme.

Trelleborgs True Blues trodde de skulle få ihop en buss i alla fall mot Varberg borta och BP Support trodde på 15 mot Dalkurd i Gävle.

Sammanfattningsvis ser GAIS ut att vara favoriter till att ha störst bortafölje i bortapremiären. Det är inte omöjligt att VSK kan utmana om förstaplatsen och Örgryte IS är en outsider.

Det vore fantastiskt roligt om vi faktiskt kunde få ihop det största bortaföljet av alla i Superettans bortapremiärer.

Har du ännu inte bestämt dig för en tripp till Stockholm på lördag, så är det exakt nu när du läser det här som det är rätt tid att fatta beslut om att det blir till att mysa med alla andra grönvita på Grimsta imorgon.

Facebook Comments Box