ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904: Tippar omgång 8

Då var det dags för omgång 8 i DIv 1 Norra. Annos ”experttippare” ger sig i kast med att försöka tolka kaffesumpen och abborrmagarna i jakten på det perfekta tipset. Vi kan avslöja att en på redaktionen gjorde sig en bra slant på att spela oavjort på Syrianska – Umeå förra omgången – trots att redaktionens experter sagt vinst till Umeå i den matchen. Men den här omgången har vi säkert rätt på allt.

Umeå FC – Karlslunds IF: 1

Umeå har inte fått den inledning på säsongen som klubben eller supportrarna hade väntat sig. Visserligen knep man en poäng av Syrianska FC förra helgen på bortaplan, men det var i en match där de var en man mer i en halvlek och som man faktiskt borde ha vunnit. UFC verkar ha problem med offensiven och man har bara tillverkat 9 mål så här långt vilket är bland de sämre i serien. Nu kommer dock ett bottenlag på besök i form av Karlslund som haft en ännu tyngre inledning och just nu ligger sist i serien trots bra insatser mot flera topplag. Mot Bissarna var man det bättre laget innan man släppte in ett mål och matchbilden förändrades. Vi har dock svårt och se att trots att Karlslund är ett bättre lag än tabellplaceringen visar upp just nu att de ska orka med och ta poäng mot Umeå FC, så vi tror på en etta i den här matchen.

BK Forward – Akropolis IF: X

Ett toppmöte i division 1 där båda lagen oväntat tappade poäng förra omgången. Obesegrade BK Forward spelade oavgjort mot Sollentuna FF och det är väl kanske inte så katastrofalt med tanke på att det var en bortamatch och med chanserna jämt fördelade. Men att Akropolis skulle tappa poäng mot Skellefteå FF på hemmaplan var en en riktig skrälll. Grekerna har visserligen fått upp målproduktionen de senaste matcherna då de gjort 6 mål mot de inledande 3 målen de gjort på fem matcher tidigare. Men å andra sidan har de även släppt in 4 mål på två matcher jämför med 4 insläppta på de tidigare fem matcherna. Känslan är att Akropolis ändrat om i spelstilen för att göra mer mål men samtidigt öppnat upp sig mer bakåt. Det här är en viktig match för båda lagen, den som vinner kommer bli främste utmanare om kvalplatsen. Det får dock bli ett kryss då inget av lagen lär ha minsta lust att förlora matchen.

Nyköpings BIS – Syrianska FC: X

Ok, Bissarna imponerade inte mot Karlslund trots en 3-1 seger och kunde mycket väl ha förlorat den matchen. Men det är ändå ett samspelt lag jämfört med kaosklubben Syrianska FC. Christian Kouakou har kommit igång med målskyttet och lär skapa oreda i den rätt så usla backlinje SFC kan ställa på benen. Även om den nye tränaren gjort sin andra match i Syrianska och fortfarande är obesegrad känns det som det kommer ta tid att sätta ett nytt spel. Intressant nog är det dessa två lag som åkt på flest röda kort så här långt, Bissarna 3 st och Syrianska FC 2 st. Ska vi tippa på matchen så är det inte omöjligt att Syrianska åker på ytterligare ett poängtapp då Bissarna har hemmaplan, så vi sätter ett kryss.

Team TG – Rynninge IK: 1

Det lag i serien som åkt flest varningar är TG som samlat på sig hela 19 stycken. TG har en tuffare spelstil i år, något som vi redan rapporterade om i deras bortapremiär mot Akropolis där de smällde på rejält så Akrospelarna flög åt alla håll. De tycks har fortsatt på den vägen och denna vecka är det Linus Marklund som är avstängd från spel pga tre varningar och inför kommande möte med VSK riskerar Linus Sahlin, Jonathan Lundbäck och Otto Eriksson att bli avstängda om de drar på sig varningar i den här matchen. Annars ser TG ser starka ut, de är obesegrade de senaste fem matcherna med bara två oavgjorda. En klar seger mot Arameiska senast med 4-2 gör att de kan börja snegla uppåt i tabellen. Nykomlingen Rynninge IK har haft en tuff inledning. Laget har spelat bra men förlorade med uddamålet mot Carlstad United senast, känslan är att det är lite samma sak som med Karlslund att laget egentligen borde ligga lite högre upp men får inte till det. Det här bör dock vara en ganska jämn match, TG ska vara favoriter på hemmaplan men Rynninge har bra chanser att kunna plocka poäng. Men eftersom det är en långresa och TG ser allt starkare ut så får vi ändå till slut skriva dit en etta. Det är dock en svårbedömt match.

Skellefteå FF – Arameisk-Syrianska FF: 1

Skellefteå FF har de senaste tre matcherna spelat oavgjort och nu senast borta mot Akropolis IF som alla vet är starka på hemmaplan. Laget har en stigande matchform och nu är nog det bara en tidsfråga innan segern ska komma. Man har i Leo Englund en striker av rang som kommer fortsätta göra mål för sitt lag. Arameiska ser inte bra ut, enda vinsten i år kom mot ett rejält försvagat Bissarna och i veckan fick Chanko och hans assisterande lämna posterna som tränare. Att Arameiska ska rycka upp sig och vinna mot Skellefteå efter en långresa, utan tränare och mot en motståndare de inte kunnat scouta då tränarstaben försvunnit, känns tveksamt. Den här matchen bör innebära Skellefteås första seger i Div 1 för denna gång. Vinner de inte den här matchen med gällande förutsättningar är det division 2 nästa år.

Carlstad United – FC Linköping City: X

Det här är faktiskt ett riktigt spännande möte mellan två bra lag. Carlstad ligger som sagt och skuggar VSK bara två poäng efter och är nog riktigt sugna på att försöka ta en trepoängare här. Värmlänningarna vann mot Rynninge med uddamålet och ser ut att etablera sig som den främste utmanaren till VSK. Linköping är lite bättre än vad vi trodde innan säsongsinledningen, även om det senast bara blev oavgjort mot Sandviken. Det finns en rad bra spetsspelare i laget som kan avgöra mot alla motståndare. Självklart kommer Carlstad vara stora favoriter i detta möte men av någon anledning luktar det lite kryss i den här matchen. Ibland behöver man ignorera logiken och lita på magkänslan, ett kryss får det bli.

Sandvikens IF – Västerås SK: 2

Efter tre raka förluster lyckades Sandviken äntligen få med sig en poäng i en match och att kryssa mot Linköping på bortaplan är inte fy skam. Dock åkte laget på en skada i form av Namir Alispahic som är en av deras bättre forwards och som hunnit med att göra fyra mål så här långt. Det återstår att se om han kan spela mot VSK. För grönvitt handlar det om att hoppa på segertåget igen efter en snöplig förlust mot Assyriska. Vi får hoppas att det bittra nederlaget ger tändvätska att ordna tre poäng mot Sandviken. Det är i skrivande stund oklart om Ilir Berisha, Filip Tronêt och Birahim Sarr är tillbaka till denna match, vilket skulle ge välbehövlig bredd och spets i truppen. Med tanke på att VSK dominerade fram till att Simon byttes ut senast tror vi inte att TAF gör om samma misstag igen, laget ser oerhört starka ut och det här ska vara tre poäng för VSK.

Assyriska FF – Sollentuna FF: 1

Assyriska hade bara en målchans mot VSK och det räckte. Men lagets styrka ligger faktisk i deras bänk där de kan sätta in spelare i slutet som kan göra skillnad, denna gång var det Harvey/Krans som fick hoppa in men de skulle lika gärna kunna vara startspelare. Sollentuna har haft det motigt de senaste fem omgångarna och har endast tagit fyra poäng. Man fick dock ändå oavgjort mot serietrean BK Forward i förra omgången. Sollentuna verkar dock ha problem med skador och roterar en hel del i startelvan och i senaste matchen åkte Anton Thelander på en skada och fick lovas byta ut redan efter 20 minuter. Vi tror att Assyriska vinner denna match stärkta av segern mot VSK och det ska egentligen vara tydliga kvalitetsskillnader mellan dessa två lag.

Facebook Comments Box