ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 TIPPAR: Omgång 23 Div 1 Norra

 

Veckans omgång kommer på många sätt kunna avgöra serien eller i vart fall förstärka trender som snart leder fram till olika avgöranden. Utöver VSKs match i Södertälje spelas en av höstens viktigaste matcher när Carlstad U tar emot Syrianska FC i Karlstad. Resultatet där kommer ha en stor påverkan på toppstriden i serien. Så länge VSK vinner sin match kommer resultatet i denna drabbningen gynna VSK på något sätt, nu eller längre fram.

Sandvikens IF – Skellefteå FF: 1

Sandviken går bokstavligen som tåget i serien och är ett av höstens bästa lag i serien. Enda krysset i höst är just mot VSK, i övrigt segrar och man har goda möjligheter att kunna plocka poäng av både Syrianska och Carlstad som de har kvar att möta. En 4-0 vinst mot ett ordinarie Karslund på bortaplan imponerar. Tittar man både på 5 och 10 matcher bakåt så har Sandviken den näst bästa formen i serien, endast slaget av Syrianska. På andra sidan planen väntar Skellefteå FF som har tio poäng man ska jaga ikapp för att ha chans på en kvalplats. Visserligen är Arameiska och Assyriska i fritt fall men TG har börjat vinna igen, så ska de ha en chans att hålla sig kvar är seger ett måste. Dock tror vi Sandviken är för starka, det här bör vara en munsbit för järnmännen.

Rynninge IK – Akropolis IF: X

Rynninge kryssade senast mot Skellefteå på bortaplan. Egentligen är det inte så förvånande med tanke på långresa och konstgräs. Nu är det återigen hemmamatch och Rynninge har seriens tredje bästa hemmastatistik att skryta med. Nu är det dock mer oklart om gräsfördelen håller i sig då de ska möta ett annat gräslag, nämligen Akropolis IF. Akropolis har fortfarande inte förlorat under hela hösten och lyckades göra tre mål trots ett man mindre på plan mot Assyriska nu senast. Även om det är lite för långt upp till kvalplats är Akro det lag utöver VSK som mött svårast motstånd sen serien vände. Nu kommer man ha fler matcher mot lite lättare lag och kan säkert klättra lite. Det här är en intressant värdemätare för att se var Akropolis egentligen står någonstans. Vi tror att det blir ett kryss, men alla resultat är väl möjliga i den här matchen.

Sollentuna FF – Karslunds IF: 1

Om en vecka väntar Sollentuna FF för VSK i Västerås. Det gör den här matchen intressant för att se var Sollentuna egentligen står formmässigt. Laget åkte på en snöplig förlust mot Syrianska trots att man var närmare ett ledningsmål så trillade man dit i slutminuten när Rajalakso lyckades slå in segermålet för SFC. Laget saknar egentligen en skyttekung men har flera spelare som gör många mål. Dit räknas frisparksspecialisten Kalle Ramsell som har gjort 6st, Brwa Pishdare 8st och unge lovande Samuel Holm 8st. Nu väntar Karlslund som blev överkörda av Sandvikens IF senast trots att alla deras bästa spelare var på plan. Nu är det två lag som har gått relativt bra under hösten som ska mötas men båda åkte på en plump i senaste matchen så vi vet inte riktigt vart formtrenderna pekar. I den här matchen tror vi dock att Sollentuna är det starkare laget.

Nyköpings BIS – BK Forward: X

Bissarna vann med 1-0 mot Arameiska på bortaplan knappast någon jätteskräll i sig. Det som dock imponerade i denna match var att tongivande spelare som Nordenberg, Ensi Ahmetovic, Marcus Burman och Kevin Berg saknades, alla givna startspelare i Nyköping. En som gjorde comeback i den här matchen efter långtidsskada var profilen Suad Gruda. Det är svårt att bedöma BK Forwards insats senast. CU hade två man utvisade hela andra halvlek men Forward hanterade inte det särskilt väl och CU var millimetrar från att kvittera vid flera tillfällen. Rent svagt av Forward att inte kunna stänga matchen i den senare halvleken. Trots att Ibrahim har lämnat Forward för Degerfors har man ändå två riktigt bra målskyttar i Andersson (11 mål) och Tanda (10 mål). Lagets stora svaghet är att ingen annan gör mål. Vi tror att det blir ett kryss i denna match, men håller Bissarna som kanske det lite bättre laget av dessa två.

FC Linköping City – Umeå FC: X

Både Linköping och Umeå FC är lag som bjudit upp till dans när de mött VSK nu under hösten. Linköping har en jobbig period just nu med matchfixningsrykten som hänger över klubben och frågan är hur mycket det påverkar lagmoralen. Målvakten Hartmann fick inte förtroende senast mot VSK och det återstår att se om han får stå denna match. Får han inte göra det är det alltmer som talar för att klubben har tänkt om runt honom och hans eventuella inblandning i olagliga aktiviteter. För Umeå FC var det en oväntad förlust mot Team TG i derbyt. De hade nog gärna velat skjuta ner friskolan i division 2 för att öka sina egna chanser till att gå upp i Superettan. Som det ser ut nu parasiterar klubbarna på varandra och skulle UFC få de bästa spelarna från TG är det mycket som talar för att de skulle gå upp i Superettan. Nu blev det inte så. I den här matchen kan båda lagen konstatera att inget av dem egentligen har någon chans på kvalplats och inget av dem riskerar något bakåt. Det här kan bli en avslagen historia så vi gissar på ett kryss.

Carlstad United – Syrianska FC: 2

Det var en otroligt tuff match för Carlstad mentalt nu senast. Utöver förlusten som gjorde att de nu ligger fyra poäng efter Syrianska fick man två man utvisade samt att Junior är avstängd i denna match. Laget behöver vinna för och ha en chans på Superettan. Det är dock inte så mycket som talar för det utan lagets tre bästa spelare tillgängliga. Värmlänningarna har fokuserat på helt fel saker efter matchen i Örebro och man har letat efter ursäkter för att det gick som det gick mot Forward istället för att ladda om mot Syrianska. I veckan spelade CU en cupmatch mot lokalkonkurrenten Karlstad BK. Kanske har CU lärt sig något efter VSK-matchen där de ändå spelade flera bra spelare mot Hammarby några dagar innan. Den här gången ställde de upp med ett rent B-lag och förlorade tillställningen. Men det är helt rätt att satsa på serien i detta läge och det kanske de borde gjort mot VSK också. För Syrianska är det andra gången på kort tid som de avgör en match på övertid, bra lag har tur sägs det och det stämmer verkligen på Syrianska just nu. Det ska nog mycket till om de ska tappa poäng mot Carlstad U med tanke på avstängningarna.

Team TG – Arameisk Syrianska IF: 1

Det måste varit en skön seger för TG att tvåla dit storebror i derbyt, dessutom gjorde man det övertygande och var det klart bättre laget trots att storstjärnan McNeil ser ut att missa resten av säsongen. Nu väntar ett viktigt bottenmöte mot Arameiska som bara har en vinst i höst och det var mot läggmatchlaget Linköping. Med tanke på att det är en långresa till Norrland och att TG ser ut att ha bra form nu så lär nog TG ta hem detta ganska enkelt.

Assyriska FF – Västerås SK 2

Assyriska har det inte lätt, seriens överlägset sämsta form, tränarbyte i veckan, nedflyttningsplats och nu väntar serieledaren VSK. Men det som oroar här är att Assyriska har kvalité och i en match där många motståndare höjer sig nämligen mot just VSK så kan detta bli en rätt dryg historia för grönvitt. VSK vann visserligen med 4-2 mot Linköping, men det var ett lag som varit skakat av skandaler och det såg inte kassaskåpssäkerhet ut trots att laget ledde med 3-1. Vi tror ändå att VSK vinner detta. Om VSK inte vinner matcher som denna kommer resten av hösten bli tung och att hitta en väg som leder till Superettan blir allt knepigare. Nu är matcherna lika mycket en mental grej som fotbollskunnande för VSK. I den här matchen måste man gå ut med rätt inställning, gör man det vinner man.

Facebook Comments Box