ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hur kan Assyriska FF vara så obegripligt dåliga?

Det är helt ofattbart att ett lag som Assyriska FF de senaste fjorton matcherna bara tagit tre poäng, inte en enda vinst. Inte ens Skellefteå FF har haft en så dåligt period trots att de är seriens sämsta lag. Det är något som inte står rätt till i Södertälje och hos AFF.

Tittar man spelare för spelare så är det ett bra lag som AFF kan mönstra och trots att Batan/Durmaz lämnade i somras har klubben idag tillgång till fantastiskt bra spelare.

Ta Husein Aly som även VSK visat intresse för som exempel. Förra året gjorde han 8+8 poäng i Enskede IK. Trots sina kvalitéer sitter han mestadels på bänken i dagens AFF.

En annan spelare är Kevin Krans som även där VSK varit intresserad av och som ryktats till Superettan flera gånger. Han är en bra offensiv mittfältare som i år ändå gjort sju mål men det verkar inte hjälpa AFF nämnvärt mycket i tabellen. Det är inte så att laget saknar rutin från högre serier heller, Robin Jakobsson har varit ordinarie i Trelleborgs FF (Superettan), Armin Tankovic har spelat flera säsonger i både Superettan och Allsvenskan, Victor Söderström har nästan två säsonger som ordinarie i IK Frej (SE) och rotationsspelare i BP när de spelade i Allsvenskan 2014.

Förutom det har man sen flera spelare som varit på toppnivå i serien som Sebastian Holmqvist och Love Reuterswärd. En spelare som Archie Harvey var och provspelade hos IFK Göteborg en vecka inför säsongen. Ja, ni hör, hur kan det komma sig att AFF är ett bottenlag som är på god väg att åka ur Div 1 Norra – det är faktiskt helt obegripligt.

Tränarrotationen är som hos syskonklubben i Södertälje helt sanslös. Sju olika förstatränare på tre år och ett antal assisterande har passerat revy i klubben. Eric Acar framstår som mest framgångsrik när han förra året med en klart sämre trupp lyckades bättre än vad man lyckats i år. Han och assisterande tränare Magnus Österberg klarade sig nästan en hel säsong och fick sparken först inför sista omgången efter vad som ryktats varit oenigheter med styrelsen kring vilka som skulle få starta i säsongens sista match. Är det så att styrelsen/sportsligt ansvariga ska lägga sig i laguttagningar är det självklart dömt att misslyckas. Då kan man lika gärna plocka ner någon supporter från läktaren som fattar känslomässiga beslut om vilka som ska spela.

Den senaste tränaren som fick gå var Carlos Banda. Hans uppdrag var dömt att misslyckas och han gjorde ingen glad i Vasalund förra året, varför skulle han vara rätt man att leda Assyriska ur krisen? Nu har man i alla fall värvat Assyriska legendaren Ghassan Hamed som tränare. Han ska ha varit en tongivande spelare under klubbens mest framgångsrika år. Det sägs att han ska ha utländska meriter som tränare och trots att Anno-redaktionen besitter svart bälte i googlefu så finns det ytterst lite information om denna utländska erfarenhet. Det är inte så att bara för att du tränat ett finskt division 5 lag automatiskt blir ett bra tränare trots att du kan stoltsera med att du minsann tränat ett lag utomlands. Ska man tro uppgifterna på Assyriskas Svenska fans forum klagar spelarna redan efter några få träningar på dåligt tempo, vafan. Vilken episk soppa det är i den här klubben.

Saken förbättras heller inte av att tränarrotationen också innebär spelarrotation. Till dags dato har 29 spelare använts i klubben under årets serie, det är alledeles för många för att skapa stabilitet och göra att spelarna känner sig trygga med sina lagkamrater.

Avslutningsvis kan vi också nämna att kaoset i klubben nu också nått de styrande. Hela styrelsen avgick för några veckor sedan eftersom de inte kunde hantera ekonomin. En 40 personer stor grupp tog över och leder nu klubben. Men ärligt, är det någon som ens vet vem som bestämmer längre i klubben?

Trots kass ekonomi, tränare- och spelarrotation samt kaos i klubbens ledning ska kvalitén på de enskilda fotbollsspelarna göra att man borde ligga betydligt högre upp i serien. Det är en gåta att man ligger där man gör i tabellen.

Efter denna jinx så är det enda vi vet att på söndag kommer de göra årets match (de har ju redan gjort det en gång mot VSK i år), för att sedan förlora resten och åka ur serien med dunder och brak.

Facebook Comments Box