ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 delar ut gröna hjärtan omgång 23

En härlig seger mot Assyriska på bortaplan. Det tog sin tid att mala ned motståndet och det kändes som att VSK inte var på tå från början av matchen utan fick arbeta sig in vartefter. Sen har laget förmågan att hitta en spelare för dagen som kan avgöra när det behövs, den här gången var det Dogge som hittade rätt. För en gångs skull var redaktionen snabb med att få fram kandidaterna och att rangordna dem tog mindre än en halv öl i tid.

Här är då våra hjärtan för omgång 23 i matchen mot Assyriska FF

   Dogge Karlberg
       Anton Fagerström
          Robin Blommé

Våra tre hjärtan i den matchen går inte helt otippat till Dogge Karlberg för en ytterst stabil insats matchen igenom. Dogge jobbade som vanligt stenhårt och han var ständigt passningsbar och tog initiativ när han fick bollen. Han hade ett gyllene läge att göra mål i första halvlek men sköt snöpligt bollen rakt på målvakten. I andra halvlek fick han egentligen en svårare uppgift när han bytte kant till vänster och fick möta Assyriskas bästa spelare, högerbacken. Victor Fors som var utlånad från IK Frej för den här matchen. Trots detta lyckades Dogge gång på gång komma loss på sin kant och 0-2 målet var ju ett typiskt Dogge-mål – rakt fram igenom spelarna med bollen – varför krångla till det. Dogge visade verkligen vägen i den här matchen med sitt kompromisslösa spel och sina två fantastiska avslut i andra som resulterade i behövliga mål. Vi kan inte mer än att ge honom 3 hjärtan för hans helgjutna insats.

Våra två hjärtan går till Anton för att han som så många gånger förr i årets serie räddar laget med några riktigt svettiga räddningar och alltid är där han ska när det hettar till. För att förstå Antons storhet kan vi jämföra

honom med Assyriskas målvakt som vid 0-1 målet boxar ut bollen men får dålig träff och den hamnar hos Dogge som drar dit den. Ett sånt ingripande har vi inte sett från Antons sida i år. Han är expert på att riskminimera och se till att hålla antalet returer och studsande bollar till ett minimum. Tryggheten själv med andra ord. Han förtjänar helt klart våra två hjärtan för att han skänker laget det lugn som behövs, speciellt i första halvlek när AFF har flera farliga omställningar.

Vårt sista hjärta går till en av våra favoritbänkspelare. Vi pratar om Robin Blommé. Robin har lätt den mest otacksamma rollen i laget, att vara utsedd till mittbacks back-up som får hoppa in när allt är på väg att gå fel pga skador eller avstängningar. Då hoppar han in och gör fantommatch efter fantommatch, ungefär som att han hade spelat 10 matcher på rad och var helt varm i kläderna. Det är som alla vet en illusion. Närmare sanningen är att Robin nött bänk ett antal matcher, han har tex inte fått en sekund i speltid under höstsäsongen. Men det tycks inte hindra honom för att komma in och genomföra matcher på bästa tänkbara sätt. Så och i den här matchen, lugn och trygg och ser till att göra det enkelt för sig och för laget. Robin tar löpningarna han ska göra och är alltid på rätt plats i försvarsarbetet. Någon som inte håller med – då rekommenderar vi att ni tittar på maxlöpningen har tar hemåt mot det egna målet i slutet av matchen när Anton är ute och blir överspelat till vänster i straffområdet. Motståndaren ska bara slå in bollen i tomt mål, men vem kommer farande och ser till att avvärja på mållinjen – jo, Robin Blommé. Så agerar bara ett riktigt proffs, hatten av för vår Robin.

Facebook Comments Box