ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 delar ut gröna hjärtan för omgång 18

Då var det dags att dela ut hjärtan för prestationerna i lördagens hemmamatch mot Sandvikens IF. Den här gången tvingades vi prioritera försvarsarbetarna i laget då offensiven såg lite seg och valhänt ut långa stunder i matchen. Redaktionen var för ovanlighetens skull snabbt överens om hur fördelningen skulle se ut vilket vi inte vet hur vi ska tolka, vi kanske har fått solsting allihopa.

Här har vi nu våra gröna hjärtan för matchen mot Sandvikens IF

💚💚💚 Ravy Tsouka
💚💚 Ilir Berisha
💚 Stefan Batan

Ravy får tre gröna hjärtan för sitt pigga och vakna försvarsarbete vid Sandvikens omställningar och för att han försökte bidra i offensiven med energi och för att han vågade bryta mönstret i det fastkörda anfallsspelet. Hans medspelare kanske inte alltid hängde med i hans intentioner men hans frejdiga stil behövdes för att bryta upp det förutsägbara anfallsspelet som VSK producerade i denna match.

Ilir får två hjärtan för sitt jobb att hålla ihop det nya mittlåset med Stefan Batan. Det är alltid svårt och osäkert att testa en i praktiken helt oprövad mittbackskonstellation under skarpa förhållanden när det inte får bli misstag som beror på att man inte vet hur kollegan tänker agera. Ilir skötte det hela proffsigt och hade inte mycket att göra stora delar av matchen tills han plötsligt hade det när Sandviken fick vansinniga omställningar pga slarv högre upp i plan. Han löste det också med pondus och finess.

Stefan får vårt sista hjärta för att han likt Ilir fixade den nya uppgiften som mittback på ett bra sätt. Det är som sagt inte lätt att komma in i ett nytt lag och spela om poäng som sista utpost och veta att inga misstag får begås. Större spelare än Esso har fallerat i sådana situationer. Han skötte det bra även om det fanns tillfällen då han borde värderat situationen bättre. Å andra sidan gjorde han några fenomenalt avvägda brytningar i kritiska lägen. Det märks att Esso har mycket boll i kroppen och tajmingen är det inget fel på. Med några fler matcher under mittbacksbältet kommer han glida runt i backlinjen, klia sig lite i skägget och göra viktiga brytningar som om han aldrig gjort något annat.

Facebook Comments Box