ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll: Information om träningsmatcher och träningsläger

Idag publicerade VSK Fotboll vilka träningsmatcher man så här långt har bokat in för säsongen 2020. Det finns en del smått och gott att ta del av.

Här är schemat som VSK Fotboll har publicerat

25/1 Tr. match AIK – VSK Fotboll
1/2 Tr. match VSK Fotboll – Dalkurd FF
9/2 Tr. match AFC Eskilstuna VSK Fotboll
22/2 Sv Cupen IFK Göteborg – VSK Fotboll
29/2 Sv Cupen IK Sirius – VSK Fotboll
7/3 Sv Cupen VSK Fotboll – Sollentuna FF
14/3 Tr. match VSK Fotboll – Akropolis IF
21/3 Tr. match VSK Fotboll – IF Brommapojkarna
28-29/3 Tr. match Genrep ej fastställt

Vi börjar med att notera att första träningsmatchen mot AIK kan bli riktigt kul. Normalt sett har de tusentals åskådare på sin första hemmaträningsmatch. Om det blir VSK som står för den första är ännu oklart, då AIK inte publicerat när de spelar sina träningsmatcher. Vi konstaterar dock att de spelade sin första hemmaträningsmatch just den 25/1 i år. Vi får hoppas att det blir så – då får vi tampas med några tusen AIK-supportar som vi ska överrösta med skönsång.

I nästa träningsmatch möter vi Dalkurd. Den matchen blir säkert lika lite av en värdemätare som årets match var i januari. Till årets match kom man med ett koppel provspelare och inte allt för många av de på planen kom sen att spela för klubben under säsongen. Av tradition vet vi att Dalkurd värvar sent, så lite oklart faktiskt varför VSK går med på att spela mot Dalkurd överhuvudtaget.

Lite samma sak är det med AFC som är ett lag under stark omstöpning. Det går förstås att förstå att vi har geografiskt nära till de här lagen, men så mycket värdemätare är det nog inte då de inte hunnit satt något spel ännu.

Att vi efter cupgruppspelet möter Akropolis och BP är helt väntat. De är lag i närområdet som är enkla att få till matcher mot. Kul också att de kommer till Parken och att vi slipper åka iväg hela tiden.

För genrepet hoppas vi att VSK kan hitta en motståndare som inte spelar i den egna serien. Kanske kan det vara ett förmodat bra lag i Div 1 eller ett sämre allsvenskt lag, Sirius till exempel. Att möta seriemotståndare i genrepet är inte optimalt av flera olika anledningar.

VSK meddelade också att man avser att åka på träningsläger till Santa Susanna, Spanien. Man är borta 10-15 februari. Santa Susanna ligger 8 mil nordost om Barcelona. Man flyger alltså till Barcelona och sen kan man åka tåg eller buss till Santa Susanna.

Just nu kan man flyga 10-15/2 för ca 1500 kr och hotell i Santa Susanna kostar runt 2-3000 kr för fem nätter.

Inget att tveka på – bara att boka in en skön vintersemester i Spanien, medföljande familj shoppar lämpligtvis i Barcelona under dagarna.

Glöm inte att rita in i kalendern alla datum under vintern när Grönvitt ska skörda segrar i tränings- och tävlingsmatcher. Det blir en fullspäckad vinter. Nu ska vi bara bli av med juleländet först.

Facebook Comments Box