ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”För att vinna en serie behöver man ha lite tur”

Idag drar Superettan igång. Anno 1904 har ställt tre frågor till tre VSK-profiler för att ta reda på hur de tror att det kommer att gå.

VSK-legendaren Peter Markstedt behöver ingen närmare presentation. Han har representerat klubben både som spelare och tränare flera gånger och är en av klubbens mest framgångsrika spelare.

Trotjänaren Jonas Hellgren har gjort åtta säsonger och över 150 matcher med VSK. Förra året tröttnade han på skadorna och la skorna på hyllan. Anno 1904 har tidigare utsett Hellgren till en av de elva viktigaste spelarna på 2010-talet.

De flesta VSK-supportrar känner igen Joakim Lindborg. Han är en av personerna bakom VSK-podden På 65an och vi på Anno 1904 har även uppmärksammat att han tidigare gjort vad vi kallar en perfekt säsong, dvs han har som supporter sett alla hemma- och bortamatcher på en säsong.

Vad tycker du om VSKs försäsong och deltagande i Svenska cupen?

Peter Markstedt: Ett väldigt bra gruppspel med flera fina skalper på vägen. Att kunna vinna och hota lag från allsvenskan visar på hög högsta nivå. Framförallt tycker jag den offensiva höga pressen suttit fint skapat flera bra lägen och mål när motståndarna är i obalans.

Jonas Hellgren: Det har sett bra ut. Tycker man har fortsatt byggt från förra hösten och haft en kontinuitet som ser väldigt spännande ut!

Joakim Lindborg: Jag tycker att vi gjort en stabil försäsong med flera bra insatser mot Allsvenska lag. Det märks att vi har fått behålla stommen från förra året och att Kalle är kvar så att vi inte har behövt sätta ett nytt spel den här försäsongen. I vissa matcher skulle man kunna önska sig lite mer av försvarsspelet men överlag en stabil försäsong.

Vilken av nyförvärven eller hemvändarna tror du kommer lyckas bäst i år?

Peter Markstedt: Jag hoppas hemvändare som Patric Åslund fortsätter sin utveckling och tar stora kliv och blir en viktig spelare för vsk men för att bli ett topplag måste en spelare som Jabir Ali kliva fram och göra målen som behövs. Med den storleken han har och det sättet vsk spelar på med fina inspel från kanterna passar det som handsken.

Jonas Hellgren: Svår fråga. Ser man statistiskt så gör nr 9 rollen i VSK väldigt mycket mål. Så är Jabir Ali frisk och spelar kommer han få många lägen att göra mål. Men just nu gör Anders det väldigt bra i den rollen och fortsätter han likadant i serien så blir det svårt att ta den platsen. Patric Åslund är en kille som haft en jättefinutvecklingskurva och jag hoppas och tror han kan få sitt genombrott detta år! Man unnar han den framgången för jag har sett i flera år vilket jobb han lägger ner för att bli så bra han kan bli.

Joakim Lindborg: Jag tycker att Jaheem Burke ser väldigt spännande ut och tror att han kan komma att blomma ut i år. Sen hoppas jag väldigt mycket på Patrik Åslund som den Västeråsare han är. Jabir Ali kommer säkert också att göra sina mål men får ju såklart svårt att upprepa Viktor Granaths succé. Överlag tycker jag att vi har värvat spännande inför den här säsongen.

Hur tror du att det går för VSK i år?

Peter Markstedt: Hittar man någon som kan fylla mål tomrummet från förra årets målsmaskin så blir man ett topplag. Klarar man sig dessutom från skador på absoluta nyckelspelare som Anton Fagerström, Simon Johansson, Simon Gefvert och Freddy Nsabiyumva kan det gå hela vägen. Tyvärr är Pedro redan skadad, men för å vinna en serie måste man ha lite tur med skador och avstängningar vid rätt tillfälle.

Jonas Hellgren: Får man träff och dom tongivande spelarna håller sig friska så tror jag man kan blanda sig i toppstriden. Skulle tippa VSK topp sju men det hade varit högre om Pedro inte blev skadad. Men hoppas självklart att jag har fel och att grabbarna tar steget upp till allsvenskan.

Joakim Lindborg: Jag tror på en stabil mittenplacering, runt 7-8 plats, och om jag får önska med lite häng på platserna uppåt långt in i säsongen. Det känns som att det är väldigt stor skillnad mellan att sluta 9:a efter att ha krigat i botten en säsong och sluta 7:a efter att ha haft häng på toppen.

Peter Markstedt svarar att man behöver ha tur för att vinna en serie. Pedro Ribeiros skada i sista cupmatchen kan få stor betydelse för hur bra VSK lyckas i Superettan.

Facebook Comments Box