ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Bandy-Edsbyns IF 4-3

VSK tog ännu en fin skalp igår genom att besegra de regerande mästarna Edsbyn. Det fanns inte förutsättningar för samma propagandespel som mot Villa häromsistens, Edsbyn backade hem på tok för mycket för ett sådant läge.

VSK förtjänar dock väldigt mycket beröm för sin insats. Det är svårt att möta ett lag som backar hem så oerhört mycket och därutöver är väldigt vassa vid omställningar. Grönvit försattes i jobbiga underlägen via både ett tidigt 0-1 (inte ens efter en minut) samt 1-3 i den andra halvleken. Ändå kom man igen. 

Det säger något om moralen och styrkan i det här gänget. Andra halvlek blev ett fett statement om vart VSK står i vinter. Man bröt ner Byn, var först i duellerna gav sig aldrig. 1-3 blev på dryga 11 minuter 4-3 och 2 såväl sköna som välförtjänta poäng. En lagmaskin anförd av en genialt kreativ duo i Landström och Jansson, så kan man sammanfatta årets upplaga av VSK Bandy lite snabbt.

Den enda möjliga akilleshälen hos laget är avsaknaden av en toppforward som levererar. Hade man haft en sådan igår tror jag VSK haft ledningen redan efter första halvlek. Nåväl, 4-3 mot regerande mästarna och en andra plats i tabellen med en match till godo på Villa bådar gott. Grönvitt är, tillsammans med Villa bäst i landet.

Målskyttar: Simon Jansson, Rasmus Sjöström, Martin Landström och Tobias Holmberg.

En liten reflektion: Det är synd att ett så bra lag som Edsbyn backar hem och spelar defensivt. Bandyn är lirarnas sport och behöver synas mer från  den sidan. Annars blir det svårt för den att hävda sig i dagens hårda konkurrens av större sporter samt allt medialt utbud.

Matchens tre hjärtan

3 Martin Landström

En kreativ tekniker av rang. Finns inga gränser för hur bra den här killen kommer att bli.

2 Simon Jansson

Teknisk och åkstark. Växer ihop med Landström. Tillsammans handlar det om Grönvitts starkaste duo sedan Fredricssons och Fosshaugs glansdagar.

1 Oscar Gröhn

Tar för sig allt mer. Utnyttjar sin kraft på ett annat sätt än innan. Dessutom bjöd han på ett par ruskigt fina framspelningar.

Facebook Comments Box