ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Spelordningen 2019 – några kommentarer

Så var spelschemat presenterat och för VSKs del är det kanske inga superintressanta möten inledningsvis på säsongen. Premiären mot BP är visserligen nära geografiskt för ovanlighetens skull men det är ingen motståndare som väcker känslor, mest segt att åka till Grimsta IP igen, typ.

Hemmapremiären är mot IK Brage och det är ett fajt som VSK stått inför många gånger de senaste åren i Norrettan och så sent som i år i Svenska cupen. Idealiskt hade kanske varit att få möta någon motståndare som VSK inte mött den senaste tiden för att få uppleva lite nytt.

De två första matcherna känns som att återuppleva Norrettan 2016, inte den roligaste starten på serien. Men vi ska inte gnälla för mycket, det är trots allt inte Div 1 Norra utan Superettan vi spelar, det smakar trots allt bra i munnen. Som alltid ska det bli intressant och se hur många som söker sig till Solid Park Arena inför hemmapremiären. De senaste åren har publiksiffran legat runt 5000 och visst ska vi väl hoppas att att intresset ökar ytterligare lite grann eller finns det ett tak?

Innan spelschemat släpptes var det många som hoppades kunna få uppleva västkusten under sommarmånaderna genom att fara på bortamatch. Men det visar sig att de flesta bortamatcher där spelas tidigt i vår eller sent på hösten (typiskt så klart). 

Enda matchen där nere under sommaren är Halmstad borta första helgen i juni och den fajten verkar kunna locka ett större följe. Även GAIS borta runt 19 maj kommer vara en match som drar till sig VSK:are som flugor till socker. Utmaningen där är att Göteborgsvarvet är den 18 maj samt att IFK Göteborg har hemmamatch mot Bajen samma helg så vi kan nog räkna med att någon av matcherna flyttas till måndagen. Behöver vi ens fundera på vilken match som får flytta på sig. 

För den som letar efter en intressant bortaresa under hösten ser mötet mot Trelleborg ut att bli runt den 2:a september och skulle kunna vara något och sikta in sig på. Nackdelen med Superettan är att fler matcher kommer spelas utanför helgen, vilket gör att en del av bortaresorna som folk nu siktar in sig på kanske inte blir av då de går i veckorna. 

Det är inga publiklag som gästar VSK under våren, mest namnkunniga är Trelleborg och kanske att Syrianska kan locka någon extra också. VSK kommer bara ha sex hemmamatcher innan sommaruppehållet tar vid efter omgång 14. Normalt brukar det vara svårt och locka publik i juli till matcherna och nästa år har VSK två matcher, Jönköping Södra och Dalkurd under juli. Givet att det är två intressanta lag så kommer förhoppningsvis de att kunna dra lite mer publik under semestern.

Det som inte kommer på våren kommer istället på hösten. Parken hälsas på av Halmstad BK, Dalkurd, GAIS, Degerfors, Örgryte, Öster mfl, det blir spännande matcher att se fram emot. 

Vilka matcher nästa år ser ni fram emot nästa år?

Facebook Comments Box