ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK-bröder glöder – och mest glödde Ted Bergström

3 700 personer kom till Zinkensdamm på fredagskvällen för att stötta Hammarby ekonomiskt med att betala 200 kr per huvud. Bajenspelarna ville bjuda tillbaka med propagandaspel och gjorde kanske sin bästa prestation för säsongen.

Problemet var att man mötte en malande, taktisk och stark VSK-maskin.

Plus en Ted Bergström som lyste av spelglädje. Det slutade med 8-5 till det rätta grönvita laget.

Vi har så här en halvtimme efter matchen inte koll på om VSK:s första halvlek var enligt matchplanen: ett extremt avvaktande, hemåtspelande och säkerhetstänkande.

Ett mer återhållsamt spel från VSK har vi knappt sett i år.

Hammarby hade sin plan klar: backa hem med alla spelare och hugg på kontringar. Det fungerade tre gånger med farlige Christoffer Fagerström som hittade luckorna.

3-2 i halvtid gav oss en hel del huvudbry. Skulle VSK fortsätta spela så här försiktigt i andra halvlek? Skulle försvaret fortsätta blotta sig för kontringar? Hade vi behövt Simon Jansson på planen?

Svaret: Nej.

Det blev åka av – och ett propagandaspel av ”fel” klubb som hemmafansen fick se. Ted Bergström ”släppte tussarna” (travspråk som syftar på när kusken drar ut öronplugg på sin häst så att den springer ännu snabbare på upploppet).

Teds facit i matchen blev tre mål och en assist. Men han skapade så mycket mer oreda för hemmaförsvaret med sin kraft och spelglädje.

Efter matchen rusade Ted med skridskorna på asfalt och löparbana för att omfamnas av saliga fans. Känslan var nästan att vi vunnit SM-guld.

Det här måste ha varit en av hans bästa matcher senaste säsongerna mot ett så kvalificerat motstånd.

För en sak ska vi klart för oss: Hammarby gjorde en riktigt bra match, kanske den bästa för säsongen. Man hotade VSK-defensiven med snabba omställningar och slet som djur för att visa sin klass.

Ändå räcker inte en sån prestation, och det säger mer om VSK:s styrka just nu.

I fjol vek vi ner oss lätt på Zinken. Men nu har VSK än en gång visat vilken trygghet som finns bland spelarna och vilken tydlig matchplan man följer, trots att en av Sveriges bästa spelare ligger sjuk hemma (Simon Jansson).

Apropå att vika ner sig: när matchspeakern på Zinken ropade ut att Hammarbys kvittering till 5-5 var ”extremt rättvist” tog det hus i helsicke bland VSK-fansen. Troligen även bland spelarna.

För bara minuten efter serverade Tobias Holmberg en smörboll till Robin Andersson ett friläge som gav 6-5 och bortaklacken fick skandera
”EXTREMT RÄTTVIST, EXTREMT RÄTTVIST” så det ekade upp till speakern.

Han fick vika ner sig efter det.

Gröna hjärtan:

💚💚💚Ted Bergström (3)
💚💚Tobias Holmberg (2)
💚Stefan Edberg (1)

Facebook Comments Box