ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Välkommen Emil Skogh!

Redan 2016 var det flera av oss på redaktionen som ville se Emil Skogh i VSK Fotboll. 25 mål i division 2 skojar man inte bort och vi vet att målskyttar där oftast presterat bra i division 1. Vi minns så väl förväntningarna där på sommaren och hur besvikna vi var när det inte blev någon övergång till VSK. Istället blev det Örgryte i två år för Emil och höstsäsongen i år spelade Emil i Oskarshamns AIK, då utlånad från ÖIS.

Enligt VSK har Emil i år hos Oskarhamn gjort 5 mål och 8 assist, på 13 matcher. Även om vi klassar Söderettan som en sämre serie än den norra så är det i våra ögon i Tronêtklass på den poängproduktionen. Självklart är vi också lite fundersamma kring varför målen uteblivit i Superettan, men där har han också matchats som vänsterback och det kanske inte riktigt är hans naturliga position.

Det var liksom uppenbart att Emil och ÖIS var en dålig matchmaking. ÖIS spelade 3-5-2 och den enda positionen Emil kunde vara aktuell för var som vänstermittfältare , eftersom man inte använde sig av några yttrar. Visst skulle han ha kunnat spela på den högra sidan också men då hade han varit tvungen att peta Diego, inte helt lätt. Att använda Emil som vänsterback är rimligen att slösa bort offensiv kraft som bättre kan användas högre upp i banan.

VSK spelar med ett annat system och hos oss konkurrerar Emil om en startplats på ett antal positioner, där hans styrkor kan komma till sin rätt. Det blir perfekt för Emil att starta om i Superettan med en ny klubb där hans förmågor bättre kan utnyttjas. Vi gissar att det är skönt för Emil att ha närmare hem till Norrtälje också. Göteborg är en jobbig stad på så många olika plan och den kan suga livsandarna även ur den bästa av östkustmänniskor.

När vi pratar med folket kring VSK är det väldigt positivt kring Emil. Han är en snabb spelare som också besitter ett bra skott. Vi på redaktionen har saknat spelare som kan göra mål på distans och det är egentligen bara Simon Johansson i laget som regelbundet levererar baljor på distansskott.

I Oskarshamn har Emil fått spela vänsterytter i ett 4-2-3-1 system och när vi går igenom highlights från höstens matcher är det några saker som slår oss. Dels bekräftas det att Emil har ett bra skott och vänsterfoten är livsfarlig på frisparkar. Han är inblandad i indirekt i många målsituationer och Emil slår väldigt bra inlägg. Av filmsnuttarna framgår att han flera gånger kommit i frilägen och avslutat men inte fått in bollen där vi nog tycker att det borde vara mål.

Vi upptäckte även att en av gångerna han kom fri blev han nedriven i straffområdet och fixade straff och en annan gång kom han fri och fixade en utvisning. Han var med i nästan varje highlight under hösten och vi väljer att tolka det som en positiv sak.

I VSK är det dock hård konkurrens om platserna i anfallet men Emil är mångsidig och kan utmana egentligen i alla offensiva positioner såväl som mittfältare och som ytter. Det kommer verkligen bli ett krig på de här positionerna nästa år. Det är många duktiga spelare som slåss om de offensiva startplatserna och det är bra, konkurrensen tar fram det bästa hos alla spelarna.

Välkommen till VSK Fotboll Emil! För varje mål du gör lovar vi att plantera ät träd på Rocklunda! Parken kommer snart vara omgärdad av skogh.

Här är några urval av highlights där Emil Skogh förekommer ofta:

Omg 18: Kristianstad FC, mål och assist

Omg 19: Husqvarna FF, frilägesutvisning på motspelare

Omg 20: Lunds BK, mål

Omg 21: Utsiktens BK, fina aktioner och slog en hörna som resulterade i mål

Omg 24: Åtvidabergs FF, assist, två bra lägen och en fin framspelning

Omg 28: Eskilsminne IF, mål

Omg 29: Ängelholms FF, två fina frisparkar och ett bra läge

Omg 30: IK Oddevold, fixad straff, assist, involverad i andra målet

Facebook Comments Box