ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju: Jimmy Fors om Filip Ottosson

VSK Fotboll har idag gjort klart med två nyförvärv – Filip Ottosson från Eskilsminne i Helsingborg och Emil Skogh, ursprungligen från Norrtälje, nu senast i Örgryte.

Det här är nyförvärv som vi inte har så mycket koll på, särskilt då Filip Ottosson som vi helt ärligt aldrig hört talas om förrän idag. Någon som dock har stenkoll på Div 1 Södra är Jimmy Fors, marknad- och kommunikationschef på Ettanfotboll, Division 1-klubbarnas gemensamma intresseorganisation. Så vi tog och ringde upp Jimmy för att få en spaning på Filip och vad han går för.

Hej Jimmy – VSK har just värvat Filip Ottosson från Eskilsminne. Du kanske känner till det?

– Jag såg att VSK Fotboll skulle ha presskonferens idag så jag har följt den lite till och från för att se vad klubben värvat in, säger Jimmy.

Filip är ju från Helsingborg och givet att det är dina trakter i landet känner du säkert till något om honom.

– Absolut, alla vi som är intresserade av fotboll på Div 1-nivå här i södra Sverige känner till Filips framfart i Eskilsminne de senaste åren. Han har spelat i föreningen sedan han var 4-5 år gammal, så han har verkligen varit klubben trogen. Förmodligen har han aldrig åkt utanför kommungränsen utom på bortamatcherna, säger Jimmy skrattandes.

Filip är mittfältare, hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Han är en allroundmittfältare som har det i sig att både kunna spela i en balansroll men också vara en bra tvåvägsspelare. Hans främsta egenskap är att han är väldigt väldigt bolltrygg. Man verkligen ser det på honom när han spelar, han och bollen blir ett, väldig stor vän med bollen.

– Filip har varit startspelare hos Eskilsminne sen 2016 då i Div 2. Sen har han gradvis vuxit fram till att bli en bärande spelare i laget och i år har han varit central för deras spel. Faktum är att väldigt mycket av lagets spel gick genom Filip den här säsongen och han har tydligt bidragit till klubbens framgångar i år. Klubben kom ju överraskade på en fjärdeplats i serien, bara fyra poäng från kvalplatsen vilket är otroligt bra för en nykomling, konstaterar Jimmy.

Är han målfarlig?

Nej, inte speciellt. Men om du tittar på Eskilminnes anfallspar så gjorde de runt 35 mål och Filip har så klart spelat fram till en del av dem, säger Jimmy.

Du har följt VSK Fotboll genom åren som VD på Ettanfotboll och du känner väl till klubben. Hur skulle du säga att Filip passar in hos VSK?

– Jag tycker att Filip är en logisk värvning för VSK. Jag gissar att man kommer använda honom främst som balansspelare då ni gjorde er av med Carlos Gaete Moggia. Filip är redan duktig och har definitivt potentialen att spela högre upp i systemet. Jag sticker ut hakan och säger att han kommer ta en startplats i VSK tämligen omgående. Med rätt utveckling på Filip har ni just skaffat er en liten Pirlo, säger Jimmy.

Oj – det var inte dåligt, är du hans agent?

– Hahaha, nä, inte alls men han är bra och kommer bli en ännu bättre fotbollsspelare. Förresten, vill du höra en anekdot om familjen Ottosson?

Visst

– Filips farbror är en framgångsrik fotbollstränare, så fotbollen finns i släkten Ottosson. Senast förra året tränade Bengt Ottosson IK Brage och det var han som tog Brage från en ganska risig position i Div 1 Norra och såg till att de avancerade till Superettan.

Intressant, Tack Jimmy för en fin intervju och bra information – God Jul på dig!

– Tack det samma och lycka till i Superettan nästa år!

Facebook Comments Box