ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vetlanda-VSK 3-4

VSK vinner mot Vetlanda med 4-3 i Sapa Arena. Starkt då smålänningarna långtifrån är ett oävet lag. Grönvitt spelar solitt och välorganiserat bakåt men inte mer än hyggligt framåt. Ingen dålig insats alltså men milsvida skillnader jämfört med Bollnäs-matchen i söndags.

Noterbart är att alla mål kommer i halvlek två. Segern får betraktas som rättvis då VSK är spelförande i stora delar av matchen. Dock har man medvind vad gäller målen. Två av fyra mål orsakas av visst slarv från Vetlanda medan Kjellsson tvingas till ett flertal högklassiga ingripanden. Det hade inte varit något brott om Vetlanda grabbat åt sig en pinne. Smålänningarna har kontakt vid 1-2 och 3-4 men den sista reduceringen kommer först på stopptid.

VSK:s insats påminner om hur europeiska fotbollslag brukar agera i matcher helgen före en Champions League-omgång. Man gör vad som krävs men saknar den där definitiva glöden.  Även om Micke Carlssons timeout efter 30 minuter innebär en viss uppryckning är det en avvaktande prägel på spelet matchen igenom. Mer transporter i halvcirklar än rakt anfallsspel.

Bakåt agerar VSK lika klanderfritt som innan. Inte bara sett till backarnas agerande utan beträffande hela lagets försvarsspel. Alla hjälper till här vilket är skönt att se.

Sammanfattning

Två poäng är som sagt ett styrkebesked i en bortamatch av det här slaget.  Därutöver finns några godbitar värda att nämna. Hörnvarianten där Tobias Holmberg  petar bollen till Martin Landström som i sin tur gör 3-1 är en riktig pärla. Dessutom måste jag nämna Vetlandas 1-2 reducering av Daniel Johansson. En fantastisk soloräd, säsongens mål hittills.

Nu tar vi sikte på Villa hemma på måndag. En riktig bandypärla som jag hoppas lockar mer folk än tidigare hemmamatcher.

 

Målskyttar VSK: Måns Engström, Tobias Holmberg, Martin Landström, självmål

 

Matchens tre hjärtan:

 

💚💚💚 Henrik Kjellsson

Har inte jättemycket att göra med tanke på att VSK är spelgörande, men bjuder på en handfull klassingripanden som gör att tre hjärtan känns givna.

 

💚💚 Måns Engström

Blir rejält bortkollrad av Johansson vid dennes drömmål men är överlag stabil och gör förtjänstfullt  matchens första mål på straff. Imponerande på vilket sätt han klivit in i laget. Man tänker inte på att Bruun och Patrik Sjöström har lämnat.

💚  Tobias Holmberg

Hoppa har fått en nytändning. Glänser inte ikväll men gör mål och lägger upp fint för Landström vid  3-1.

 

 

 

Facebook Comments Box