ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Två tungviktsboxare som gick på knock från första avslag

Vilken reklam för bandysporten VSK och Villa gjorde ikväll. Vi hade höga förväntningar på seriefinalen redan före och bägge lagen infriade, för att inte säga överträffade, dessa högt ställda förväntningar.  Det var inga hängslen och livrem så långt ögat kunde nå. Inget avvaktande ställningskrig.

Det var snarare två tungviktsboxare som gick på knock från första avslag. Ali mot Frazier i en slags kollektiv motsvarighet. Högt tempo, hisnande passningskombinationer och en härlig grinighet där ute.

5-5 slutade matchen och man får betrakta det som relativt rättvist. Trots att VSK gjorde en överlag lysande insats finns ett styng av besvikelse över resultatet.

I första halvlek var hemmalaget fantastiskt bra och följde sin gameplan till fullo. Man höll stången mot en fantastisk Villa-offensiv och bjöd upp till rejäl dans framåt. ”Float like a butterfly sting like a bee” sa ju Muhammad Ali och det är en relevant beskrivning av VSK:s första halvlek. Frazier (Villa) var ruggigt bra men numret mindre än Ali (VSK).

VSK  hade 3-0 men tappade till 3-2 i slutskedet av första. Aningen irriterande. I andra var man under en period lite sämre. Mycket soloräder som föranledde en del bolltapp. Det gav Frazier möjlighet att överlista Alis jabb. 4-2 blev hastigt och mindre lustigt 4-5, innan kapten Joneby med kraft och enorm vilja tryckte n kvitteringen och fastställde slutresultatet.

Förutom själva spelet var det glädjande med en något bättre publiksiffra (inte tillräckligt bra men ett rejält fall framåt). Dessutom kul att klacken sjöng och gav hemmalaget det stöd man förtjänar och behöver.

Ett styng av besvikelse över att det inte blev hemmaseger som sagt men den dominerande känslan är ändå glädje och stolthet över en alldeles fantastisk bandymatch.  En ”thrilla in manilla” i isformat. Med bandyns absoluta tungviktare för tillfället. Det lär bli fler ronder under säsongen.

Målskyttar VSK: Ted Bergström, Mikael Olsson, Tobias Holmberg, Robin Andersson, Magnus Joneby

 

Gröna hjärtan

 

💚💚💚 Stefan Edberg

Försvarsschefen svarade för en ny stark insats. Alltid på rätt plats, småful när det behövs och spelskicklig.

 

💚💚 Tobias Holmberg

Suverän i första halvlek, något sämre i andra. Finurlig med bollen och serverade ett flertal långa svepande passningar. Skönt att se Hompa tillbaks i gammalt gott slag.

 

💚 Magnus Joneby

Stark på mitten och klev fram som ledare via den viktiga kvitteringen. Klasser bättre än under förra säsongen.

Facebook Comments Box