ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 20

Vi utvecklar oss lite när det gäller vår tippning av omgångens matcher. Vi börjar med att presentera förra omgångens resultat och vilka xG-siffror lagen hade. Då kan ni själva bilda er en uppfattning om rimligheten i resultaten utifrån vad xG har att säga om det hela.

Vi börjar också med att presentera också oddsen för varje match i anslutning till vår tippning så kan ni avgöra om vår tippning är rimligt jämfört med vad spelbolagen anser.

Förra omgångens resultat och xG

Varberg BoIS – IK Frej: 2 – 2 (xG: 3,67 – 0,98)

Halmstads BK – Dalkurd FF: 2-0 (2,64 – 0,68)

Norrby IF – Degerfors IF:  1-0 (1,13 – 1,05)

IK Brage – Östers IF: 5-1 (2,85 – 0,33)

Trelleborgs FF – IF Brommapojkarna: 1-1 (1,36 – 1,47)

Västerås SK – Örgryte IS: 2-0 (0,82-0,53)

GAIS – Mjällby AIF: 1-2 (1,4-1,23)

Jönköping Södra IF – Syrianska FC:  3-1 (2,39-0,51)

Veckans omgång

IK Frej – Jönköpings Södra IF: 2

[4,05 – 3,80 – 1,87]

Nyckelspelaren Pedro Riberio är avstängd och det är så klart ett stort avbräck. Även nya vb de Brito är avstängd, vilket gör att alla normala vb-spelare är borta. Frej har fått oavgjort två matcher i rad trots underläge enligt xG. J-Södra har den tredje starkaste formen och möter nu det lag i serien som är sämst hemma, endast 8 poäng har Frej lyckats ta på hemmaplan. J-södra är favorit och bör vinna.

Västerås SK – Halmstads BK: X

[3,37 – 3,47 – 2,16]

HBK har Thomas Boakye avstängd då han blev utvisad senast, det är ett litet avbräck så klart. Båda lagen har likvärdiga formkurvor. Intressant nog har HBK varit svaga på bortaplan med endast 9 poäng på 9 matcher och man har bara tagit poäng i en endaste match på konstgräs, nämligen mot Norrby där de vann med uddamålet. För VSK var det en skön seger mot ÖIS som gav andrum. Lite oroväckande så har det varit ovanligt få utespelare på träningarna denna vecka och flera har kört rehab. HBK är rimligen rejält revanschsugna efter att bara fått oavgjort senast. De måste upplevt det som en rån att bara få med sig en pinne från den matchen. Men VSK har ändå visat att de kan spela bra fotboll så det kan bli en jämn historia. Ett kryss får det bli.

Örgryte IS – Mjällby AIF: 2

[2,13 – 3,45 – 3,47]

ÖIS hade en fantastisk form innan förlusten mot VSK, men enligt xG har deras matcher varit jämnare än vad deras resultatrad visat. I ÖIS är Simon Nilsson avstängd efter att sparkat Jesper Florén i huvudet. Även Mjällby har resultaten med sig kontra xG. Enligt xG borde de bara vunnit mot Brage, övriga fyra matcher borde givit dem ett kryss. Den här matchen blir högintressant och får Real Mjällby ordning på nyförvärven kan det mycket väl bli vinst. Vi sätter en tvåa.

Syrianska FC – Norrby IF: X

[ej spelbar]

Inte direkt något av redaktionens favoritlag som skall mötas i denna match. Syrianska måste vinna för att få lite andrum och Norrby är ett lag de ska kunna slå trots att det skiljer flera placeringar. Men det är tunt på bänken i SFC bara fyra utespelare på bänken senast. Vi tror egentligen att den här matchen passar Norrby som kan kontra sönder Syrianska i slutminuterna när de går för poäng. Men vi fegar lite och sätter ett kryss.

Degerfors IF – Trelleborgs FF: 1

[1,82 – 3,80 – 4,30]

Degerfors blandar och ger, ena veckan vinner de mot Varberg för att sen förlora mot Norrby. De känns helt klart svårbedömda. Även Trelleborg känns kluriga. Man har tagit relativt mycket poäng senaste tiden men man har bara mött bottenlag och nu väntar ett klart bättre mittenlag. Degerfors hade lite otur mot Norrby och vi tror att de vinner den här matchen.

Dalkurd FF – GAIS: 1

[1,93 – 3,55 – 4,10]

I veckan gick Dalkurd ut i ett pressmeddelande med att det inte är någon fara på taket ekonomiskt. Men många tecken tyder på att det är precis tvärtom. Återstår och se de kommande månaderna vad som händer i klubben. Sportsligt knackar det, ingen vinst tre senaste omgångarna. För GAIS är kvalångesten högst närvarande med bara 19 poäng på 19 omgångar. Man kommer till den här matchen med tre raka förluster, varav två mot bottenlag. Dalkurd har Simon Alexandersson och Andreas Andersson avstängda, ett tapp med tanke på den tunna trupp de besitter. Även GAIS har två avstängda i Niklas Andersen och Pedrag Randelovic, även här är det en tunn trupp. Avstängningarna kvittar ut sig och vi sätter en etta och tror att Dalkurd fixar det. Om de inte skulle klara av att slå GAIS kan de inte räkna med att ta många poäng i höst.

IF Brommapojkarna – Östers IF: X

[2,72 – 3,50 – 2,55]

Ett otroligt viktigt bottenmöte mellan de två lag som ligger sist på 15 poäng. Vinst för något av lagen ger goda möjligheter att nå kvalplatsen medans förlust skulle vara förödande, inte minst moraliskt. Just att ingen vill förlora denna match tyder på att det blir ett kryss. Dock ett varningens finger för Öster som börjar få ordning på spelet med sina nyförvärv.

Varbergs BoIS – IK Brage: 2

[2,16 – 3,65 – 3,25]

Varberg är helt under isen just nu och det känns som alla lag i serien kan slå dem. Blott fyra poäng de senaste fem matcherna vilket är uselt för ett topplag och nu väntar dessutom Brage. Som lök på laxen är Albert Ejupi avstängd, en spelare som är oersättlig för Varberg. IK Brage tuffar på, inga nyförvärv men känns starka ändå. Det här tar Brage utan tvekan.

Facebook Comments Box