ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Hur omgång 9 borde sluta

Senaste omgången blev det tre rätt i vår tippning. Det är väl knappt bättre än vad en slumpgenerator hade kunnat prestera men inte desto mindre har det givetvis firats rejält. Tyvärr blir det ingen större analys då det inte funnits så mycket tid för reflektioner om denna veckas omgång. Vem vet, kanske ger det bättre utfall.

Varberg BoIS – Halmstads BK: 1

Vi tror Varberg tar minst poäng mot HBK, det är för tidigt för att tränarbytet ska ge någon större effekt. Varberg ser riktigt vassa ut även om Örgryte visade att det går att störa dem. Bläckis simmade till höger vilket betyder hemmaseger, så det får bli så.

Trelleborgs FF – Örgryte IS: 2

I den här matchen är ÖIS det bättre laget och borde vinna. Trelleborg har bara vunnit en match på hela säsongen och ÖIS däremot har haft bud på fler poäng men haft ett ineffektivt anfall. Med Sköld borta resten av säsongen vilar nu mycket av anfallskraften på Ludwigson. Om han lyckas lyckas ÖIS, annars blir det nog oavgjort i den här matchen. Grundtipset är dock en tvåa.

Norrby IF – IK Frej: X

Vi vill återigen varna för att Frej har en stigande form, de tog en pinne från BP senast i derbyt och man har inte förlorat på de fem senaste matcherna. Visserligen ska Norrby vara favorit här men varför skulle inte Frej kunna stjäla poäng här också. Frej gillar att åka västerut och plocka poäng och Degerlund kan nog nolla Yarsuvat i Norrby.

Östers IF – Mjällby AIF: 2

Här har spelbolagen satt Öster som favorit, trots att Mjällby har fyra raka vinster. Givet hur ineffektiva Öster är i sitt anfallsspel och dessutom i desperat behov av poäng är det långt ifrån givet med någon ÖIF-seger. Det är väl snarare mer troligt att Mjällby har fått blodad tand med gott självförtroende och en gameplan de tror på. Vi tror nog att det är betydligt större chans att MAIF åker hem med tre poäng än att Öster rakar hem dem.

IF Brommapojkarna – Jönköping Södra IF: 2

BP borde sett till chanserna vunnit mot Frej, men fick ändå bara en pinne. Jönköping har vänt den tunga inledningen och har börjat visa bra form. Senast en klar 2-0 seger mot Östers IF och blir nog att räkna med framöver, precis som vi och bläckis trott hela tiden. BP tycks ha hamnat i självtvivel vad de håller på med och laguttagningarna är sällsamma när man inte spelar ett sånt anfallsess som Omondi från start. Lite om ens något talar för att BP tar några poäng i den här matchen.

IK Brage – Syrianska FC: 1

Syrianska imponerade inte på något sätt i våra ögon i deras match mot VSK senast. Vi som såg dem förra året konstaterar att de inte är bättre som lag i år jämfört med i Div 1. De har några spelare som är mer spets men laget är ett skrangligt bygge så här långt. Brage kommer vinna trots att Anton Lundin inte spelar pga gulakort-avstängning.

Degerfors IF – Dalkurd FF: 1

Även om Degerfors bara kryssade senast så var det ändå mot Norrby som visat bra form. Den här matchen ska Degerfors bara vinna. Dalkurd var trots allt chanslösa mot det andra brukslaget nu senast och har dessutom Djurgårdslånet Sabovic avständ för rött kort. Det är ett avbräck då han varit duktig och är helt ordinarie i Dalkurd. Någon given ersättare har man inte. Bläckis körde höger direkt när han såg vilka lag som skulle spela. Det gör vi också, säker etta.

GAIS – Västerås SK: X

Återigen åker VSK på en match där man har allt och vinna och inget att förlora. GAIS ska vara favoriter på sin hemmaplan, men det är ju de här matcherna som passar VSK som allra bäst. Ingen press, bara ut och köra och ge järnet. GAIS har Marcus Bergholtz avstängd i den här matchen. Marcus är en viktig mittfältskugge som spelat allt utom 12 minuter i årets serie. Han har förvisso inte visat någon vidare form på senare tid men å andra sidan har han ingen naturlig ersättare på GAIS bänk heller. Vi sätter den här matchen till ett kryss men det skulle inte förvåna oss om VSK tar samtliga poäng.

Facebook Comments Box