Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 8

Då var det dags för gröna hjärtan utdelning igen, andra gången samma vecka. Redaktionen har mycket att stå i dessa dagar. Många matcher och många saker att bevaka. I matchen mot Syrianska var det många av de grönvita spelarna som inte gjorde sina bästa matcher om vi säger så. Det fanns dock ljusglimtar och vi har så klart fokuserat på dem.

Här är våra gröna hjärtan mottagare i omgång 8.

💚💚💚  Calle Svensson
💚💚  Brian Span
💚  Anton Fagerström

Calle Svensson

Calle får våra tre hjärtan för en förnämlig insats som stavades fokus och energi. När stora delar av laget inte riktigt såg ut att vara närvarande i matchen var det precis tvärtom för Calle. Han var på tå hela tiden och även om han inte hade fruktansvärt mycket att bestyra skötte han försvarsarbetet aggressivt och vann varenda duell han gav sig in i. Extra imponerande var vi av Calles anfallsraider. I den här matchen var han faktiskt uppe och nästan avslutade på Syrianskas mål vid ett tillfälle. Det visar på mod och tro på sig själv. Calle visade vägen i den här matchen, synd bara att inte fler följde honom. Men i vilket fall, Calle får våra tre hjärtan.

Brian Span

Hinken kom in i andra halvlek och fick total spela i 28 minuter. På dessa minuter visade han en fantastisk vilja. Han utmanade, sprang, rev och slet och avslutade flera gånger och hade fina chanser att göra mål. Brian gjorde det briljant och visade alla i det grönvita lägret hur alla borde jobba och vilken inställning man borde haft. Som vi sa i matchrapporten efter drabbningen, hade alla i VSK haft samma energi och vilja som Hinken i den här matchen hade Grönvitt vunnit med 5-0. Nu fick han ofta jobba själv på vänsterkanten, men det bekom honom inte, han gjorde allt jobb själv, drev boll, dribblade och avslutade. Nu hoppas vi övriga spelare i laget tar efter Hinkens inställning och attityd i kommande match mot GAIS. Gör vi det blir det seger. Brian får våra två gröna hjärtan för att han förflyttade berg i 28 minuter.

Anton Fagerström

Neuer får vårt sista hjärta den här gången för att han som så många gånger förr håller VSK kvar i matchen med några högkvalitativa räddningar. Med en sämre målvakt hade denna match mycket väl kunnat förloras, men med Anton mellan målstolparna så finns alltid chansen till vinst då han i princip tar allting. Neuer har såklart stor del i att VSK bara släppt in 6 mål på 8 matcher. När nu VSK är inne i en formsvacka är Antons trygga och vägvinnande spel extra viktigt. Han skänker ett lugn till hela försvarsarbetet. Anno-spelaren Neuer får lägga ytterligare ett grönt hjärta till samlingen.