ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 6

Då var det dags för sjätte omgångens gröna hjärtan till krigarna i VSK Fotboll. I den här matchen var det många av spelarna som fick lägga all energi på att jaga boll och ta defensiva löpningar. Vi har lyft fram några av de spelarna när vi delat ut våra hjärtan.

Här är våra val – efter matchen mot Varbergs BoIS

💚 💚 💚 Anton ”Neuer” Fagerström
💚 💚 Jesper Florén
💚 Boris Ljevar

Anton ”Neuer” Fagerström

Anton får matchens tre hjärtan för att han gör en helt omöjlig räddning i andra halvlek när VSK trycker på för ett kvitteringsmål. Det är ett givet mål han räddar och hade motståndarmålvakten gjort samma typ av räddning i den här matchen hade vi suckat och konstaterat att matchen borde ha slutat 2-2, för såna räddningar gör inte målvakter. Det är inte bara själva räddningen som ger Anton tre hjärtan utan också vad räddningarna innebär för laget. I den här matchen gav det laget möjligheten att försöka kriga in ett kvitteringsmål. Laget fick nästan en halvlek på sig att lyckas med det, tack vare Anton. Med en sämre målvakt hade den här matchen slutat 1-3 eller kanske till och med 1-4. Nu fick vi i alla fall chansen. Det gick inte i den här matchen, men i nästa kanske det gör det. Precis som förra året är det Anton som gör det möjligt för oss att plocka poäng i vissa av matcherna.

Jesper Florén

Jeppe var ytterst nära att få hjärtan redan i förra matchen mot ÖIS när han effektivt plockade bort målfarlige Sköld helt ur matchen. Han fick knappt röra bollen som en konsekvens av Jeppes felfria defensiva arbete. Det var likadant i den här matchen. När Robin Book och Astrit Seljmani valde vänsterkanten för anfallen var det stopp nästan i samtliga fall. Man kanske kan tycka att Jeppe borde gjort det bättre när Astrit gjorde 1-2 målet, när han inte riktigt hinner fram för att avvärja. Men han kommer från ett anfallsläge och har lång väg hem till det egna straffområdet. Jeppe har i takt med att han visat sin kompetens på planen fått allt mer uppgifter att lösa åt laget. Numera är han en viktig del i VSK:s anfallsspel som nästan alltid utgår från högerkanten. Han förväntas vara däruppe tillsammans med Simon och Filip och triangla och gå på överlapp. Samtidigt har han sina defensiva uppgifter som han måste väga in i sitt sätt att spela. Faktum är att Jeppe har fått kanske den svåraste rollen i laget hur han ska balansera sitt spel. Men han har ju inte fått den av en slump, han visar hela tiden att han klarar av det. För detta får han våra två hjärtan.

Boris Ljevar

Boris får vårt sista hjärta för att han gjorde ett urtjusigt mål i den här matchen. Han har förvisso sina lagkamrater att tacka för läget då de medelst fint anfallsspel pressar ned hela Varberg i eget straffområde så att han får gott om tid på sig att sikta och ladda kanonen, helt ostörd. Men Boris får inte hjärtat bara för målet. Han får det också för hans oglamorösa slit med att försöka hantera Varbergs mittfält som vi vet är ökänt duktiga. Det var ju inte så att VSK som lag lyckades särskilt väl med den uppgiften, men Boris gjorde verkligen sitt yttersta, som alltid, för att göra sin del i det hela. För det får han vårt sista hjärta.

Facebook Comments Box