ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 5

Vilken match mot Örgryte på ett somrigt Ullevi. En perfekt taktisk triumf utförd av hårt jobbande VSK-spelare som lyckades göra de rödblåa spelarna allt mer frustrerade ju längre matchen led.

För oss som ska sätta betyg är det nu svårt. Det fanns inte någon spelare som inte förtjänade hjärtan för sin insats. Som supporter var den här matchen en våt dröm där spelarna stod upp för klubbmärket och gjorde allt som stod i deras makt för att hjälpa varandra att uppnå det man föresatt sig. Matchen var en grönvit urladdning på alla plan där 75% av alla löpningar som togs var av defensiv karaktär.

Det är inte lätt att välja då, men nu måste vi plocka ut tre spelare som på något sätt gjorde det hela extra möjligt denna härliga kväll.

Här är våra val – vi medger gärna att andra kunnat få våra hjärtan.

💚💚💚 Ilir Berisha
💚💚 Calle Svensson
💚 Brian Span

Ilir Berisha

Ilir får våra tre gröna hjärtan för en felfri insats som försvarets general i denna match. Vi har insett det nu. Han är som allra bäst när VSK är tillbakapressat eller kanske snarare väljer att lägga laget lågt och bjuda på inlägg in i boxen. Då är han där varje gång och nickar undan bollarna, får någon kroppsdel i vägen som täcker skottbanan eller passningen. Han är vår kapten som växer med försvarsuppgifterna. Ju mer att göra, ju bättre blir Ilir. I den här matchen missade han ingenting, absolut ingenting. ÖIS vs Berisha 0 – 100. Hans tillbakajobb på ÖIS enda genombrott där Ludwigson kom nästan fri med Anton, är magisk och helt gudomligt perfekt utfört som försvarsarbete. I boxen är Ilir kungen oavsett vem han möter. Han förtjänar våra tre hjärtan utan diskussion.

Calle Svensson

Calle Svenson får våra två hjärtan då han tillsammans med Ilir skapade ett grönvitt mittlås som ingen kunnat dyrka upp denna kväll. Anton hade en lugn kväll utan att behöva rädda laget. Räddningarna stod Calle för när han gång på gång utförde sitt patenterade mittbacksarbete som går ut på att följsamt gå med bollhållaren, bara för att blixtsnabbt ta ett steg eller två upp i banan och gå in i duell, där han oftast vinner bollen. Halvsega ÖIS-spelare blev av med bollen gång på gång på detta sätt när Calle högg som en kobra. Att Calle sen i nästa moment driver upp bollen och sätter igång anfall är ett jättebra bonus. Just det här offensiva försvarsarbetet är nog Calle bäst på i den här serien. Det lyckades till 100% i den här matchen. Två hjärtan in på kontot för det till Calle.

Brian Span

Hinken är den perfekta spelaren för den här typen av matcher. Han bevisade det i Sundsvallsmatchen med liknande game-plan. Att han skulle få spela från start i den här drabbningen var i det närmaste givet. Få spelare i VSK klarar av att göra ett sådant hårt och oglamoröst slitigt försvarsarbete bara för att i nästa sekund tvingas till maxlöpningar för att vara ytter som förväntas bidra med kraft och kreativitet i anfallen. Hinken fixar det dock. Han gjorde en fantastisk match! Hjärtat får han för sitt oglamorösa slit upp och ned längs kanten. På sin väg fram och tillbaka nöter han också ut några motspelare som tvingas följa med honom i hans offensiva löpningar. Att han sen väljer att klacka in 0-1 anser vi bara vara i linje med hans fotbollsfilosofi som går ut på att att få jobbet gjort på enklast möjliga och effektivaste sätt. Andra spelare hade säkert överarbetet det läget och chansen hade försvunnit. Sånt gör inte Hinken. Han gör det enklaste och effektivaste oavsett vart på planen han befinner sig, i det här läget var det att klacka in putan. Hur svårt ska det behöva vara? Hinken inkasserar sitt första hjärta för året, det lär bli fler.

Facebook Comments Box