ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 4

Då var stunden kommen att dela ut våra gröna hjärtan för omgång 4 till de spelare i VSK som vi anser gjorde en extra bra insats i matchen mot Trelleborgs FF. För ovanlighetens skull var vi faktiskt rörande överens om hur utdelningen skulle se ut. Det tog typ 1 minut att konstatera att vi var överens och sen kunde redaktionsmötet handla om andra saker som att diskutera Batans skada och vilka värvningar som behöver komma till i sommar.

Här är då våra gröna hjärtan för omgång 4


💚 💚 💚 Anton ”Neuer” Fagerström
💚 💚 Simon Johansson
💚 Jesper Florén

Neuer

Ja, vad ska vi säga? Det mesta är väl snart sagt om Antons bollmotarförmåga mellan stolparna. Vi får som så många gånger tidigare under hans tid i VSK konstatera att han är den bästa målvakt som VSK Fotboll haft på väldigt många år. I den här matchen gör han det igen. Motar bollar som få andra målvakter skulle klarat av. Det är inte bara själva bollmotandet. Alla hans aktioner mellan stolarna andas en sådan pondus och utförs med en sådan självklar säkerhet att det kan få den mest nervdarrande försvarsspelare till ett sådant djup av inre lugn som vi normalt sett bara tillskriver Tibetanska munkar som mediterat mol allena på en bergstopp i Himalaya i 40 rogivande år.

Psykologiskt är Neuers aktioner för VSK vad ett tvåveckors tyst retreat är för den stressade nutidsmänniskan. Lugnet han skapar åt VSK:s försvarsarbete är ovärderligt.

När backarna slarvar eller inte tar sina markeringar, ja då är han där som stormästare Yoda och reder upp situationen åt sina unga och modiga men oerfarna jedikrigare. Precis som Yoda tycks Neuer ha gjort det här i 900 år. Samma klokskap, vishet och förfinad elegans i rörelser och aktioner som bara kan komma med seklers stoiska putsning av kunskaper och färdigheter på någon träskplanet långt bort iväg. Kanske är det så att vi ska byta smeknamn på Anton – det kanske borde vara Yoda i fortsättningen. Redaktionen får ta ett möte om detta.

Hursomhelst, våra tre hjärtan för hans insatser i matchen mot Trelleborg är givna, han räddar poäng åt VSK i denna match. Neuer vs Imperiet 1-0.

Simon Johansson

Våra två hjärtan går till Sulan för att han gjorde en mycket bra match där han visade för sig själv och resten av hans växande fanskara att insatsen mot Mjällby bara var ett litet hack i prestationskurvan som nu har tagit rejäl fart och växer sig allt brantare upp mot himlen (Allsvenskan). I den här matchen fick vi se Simon ta tag i anfallsspelet och dirigera det på sedvanligt sett och han låg bakom det mesta som hände i grönvit anfallsväg. Precis som vi förutspådde har han nu fått sitt genombrott på den här nivån och visar världen i den här matchen som i tidigare att han är en av seriens bästa innermittfältare. Som ni kan läsa i vår genomgång av VSK:s anfallsspel så är det inte bara vår enögda åsikt utan den har statistiken med sig (läs mer här). Grattis Simon, du har verkligen bevisat för dig själv och alla andra att du är en otroligt bra fotbollsspelare, också på den här nivån.

Jesper Florén

Det är med stor glädje vi nu kan hälsa ett nytt namn välkommen som mottagare av våra gröna hjärtan. Jeppe gjorde i matchen mot TFF sin klart bästa insats i den grönvita dressen och förtjänar verkligen den uppmärksamhet som mottagare av gröna hjärtan automatiskt ger VSK:s spelare. I den här matchen visade Jesper med önskvärd tydlighet att han kommit in i VSK:s spel och visade upp följsamhet i försvarsarbetet men framförallt när han deltog i anfallsuppbyggnaden. Vi fick se Filip, Simon och Jesper spela i trianglar med varandra på högerkanten som innebar att det bliv farligt gång på gång. Naturligtvis hade Peter Swärdh, tränare i TFF, räknat med att Filip och Simon skulle ta sig fram på högerkanten. Vad han inte räknat med var att Jeppe skulle vara med och skapa ytterligare en dimension i anfallsuppbyggnaden. TFF hade inget svar på det som de här tre spelarna åstadkom på högerkanten i den här matchen. Jeppe får vårt sista gröna hjärta för sin fina insats. Välkommen till Sportklubben Jeppe, nu är du en av grabbarna med gröna hjärtan.

Facebook Comments Box