ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan omgång 5: Kommer det bli en skrällomgång?

Efter förra omgångens haveri med endast två rätt blir det nu nya tippartag. En sak som är säker, den här serien är svårtippad och det kan löna sig att leta efter skrällarna om man vill tjäna en hacka på oddsspelet.

Örgryte IS – Västerås SK: X

Det här är en perfekt match för VSK. Åka till Göteborg och spela en match som ingen förväntar sig att VSK ska vinna. Det är lite som BP borta och det ger oss goda vibbar och luktar lite skräll. Örgryte är absolut bra, bland annat deras mittbackar som värderas till att vara de bästa i serien av statistikprogrammet Wyscout. Eftersom det är lite BP borta vibbar så tror vi att VSK plockar poäng, det får bli ett kryss.

Mjällby AIF – Degerfors IF: X

Lite klurig match. Nu förlorade visserligen båda lagen förra omgången men utifrån expected goals borde det varit oavgjort i matcherna. Degerfors underpresterade med en man mer och borde faktiskt kunnat utnyttja överläget bättre. Mjällby var absolut inte dåliga mot Dalkurd utan åkte på en smäll i slutminuterna och han inte reparera det hela. Väljer mellan kryss och tvåa, sätter ett till slut ett kryss.

IF Brommapojkarna – Halmstad BK: 2

Hur många hade inte innan serien dragit igång tänkt att detta skulle vara ett toppmöte. Istället är det två lag som möts i desperat behov av en seger för att närma sig toppskiktet i tabellen. En förlust kommer vara förödande och för HBK skulle det mycket väl kunna innebära att Igor gör sin sista match som tränare. Utifrån ett statistiskt perspektiv är inte tabellplaceringen missvisande, lagen hör hemma i trakterna där de är utifrån expected goals. Tippade först en BP-seger i den här matchen men ändrade sen till en HBK-seger efter att noterat att deras förluster kom mot Örgryte och Brage som varit väldigt formstarka. Det kan vara så att HBK bara haft en ovanligt tuff inledning och därför blir det en tvåa.

Jönköping Södra – IK Frej: 1

IK Frejs seger mot Öster förra omgången var missvisande. Ett rättvist resultat hade varit oavgjort men nu vinner de lite turligt på slutet. Känslan är att Frej kanske är seriens sämsta lag, men kan uppenbarligen ställa till oreda likafullt. Nu blir det att åka till Jönköping och spela på en åker. Det, går att fundera på om det är en potatisodling som är längs ena kanten och det lär gynna hemmalaget Jönköping. Tror stenhårt på att J-södra vinner detta.

IK Brage – Varberg BoIS: X

Toppmöte i serien och det är två lag som vi innan serien trodde skulle riskera åka ut. Tittar vi på statistiken så är det två lag som absolut förtjänat sin tabellplacering. Själva matchen lär bli en tajt historia och vi sätter ett kryss. Det är trots allt ett resultat lagen kommer att vara nöjda med. Ett varningens finger nu för att Brage är överskattade. I två matcher har de kunnat vinna tack vare att de fått spela med en man mer på planen.

Trelleborgs FF – Dalkurd FF: 2

Efter att ha smält VSK:s match mot Trelleborg har känslan växt att Trelleborg inte var något bra lag. Det var ett lag vars chanser kom till på misstag från VSKs sida. Dalkurd har fått lite vind i seglen efter att ha tagit första segern mot Mjällby och vi sätter en tvåa här och tror på ytterligare en.

Östers IF – Norrby IF: 2

Så Öster tappade ledningen mot IK Frej och förlorade i 94:e minuten, rätt uselt faktiskt. Nu kommer pressen att öka på årets första 3-poängare när Norrby IF kommer besök som är ett lag man kommer vara storfavoriter mot. Många har fokuserat på att Norrby är kassa som torskade med 7-1. Men det var mycket slump i den matchen. xG var mycket jämnare, nämligen 1,54 – 2,41. Det här är nog en bra skrällchans om Norrby skärper till sig som vi vet de kan. Sätter en liten slant på Norrby.

Syrianska FC – GAIS: 2

Glömde faktiskt först att ta med denna match då den inte fanns på spelbolagens listor. Syrianska har bara tagit poäng på bortaplan men förlorat de inledande två hemmamatcherna. Men att kryssa mot HBK på bortagräs är förmodligen ett starkt resultat. GAIS svajade senast men var absolut med i matchen mot Brage när det stod 0-1. Men så åkte målvakten på en onödig utvisning och siffrorna rann iväg. Trots att målisen Marko Johansson nu är avstängd har GAIS en rutinerad målvakt i Damir Mehic med en säsong i allsvenskan och som var ordinarie i GAIS förra året. Nu tippar vi nästan aldrig på att Syrianska ska ta poäng och inte denna gång heller. Det blir en tvåa på GAIS, de har trots allt bättre statistik än vad Syrianska har.

Facebook Comments Box