ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 3

Då ska vi klara av den alltid kluriga uppgiften att dela ut gröna hjärtan till ett lag som gravt underpresterat och där det kan kännas moraliskt tveksamt och skickar fel signaler att lyfta fram och hylla en spelares prestationer.

I bortamatchen mot Mjällby AIF är det dock tur att vi har en riktig superhjälte som vi kan strö hjärtan över. Den här gången var redaktionen helt överens om hur omgångens hjärtan skulle fördelas.

Här är då gröna hjärtan för omgång 3

💚 💚 💚 Anton Fagerström
💚 💚
💚 Karwan Safari

Neuer

Då har Anton Fagerström fått sitt smeknamn av Anno 1904. Det gick liksom inte att hålla tillbaka längre. Nu är det inte vi som valt namnet på den tyska stjärnmålvakten för att beskriva Anton, Nä, det är vår alldeles egen Filip Tronêt som kallade Anton det när han i premiärmatchen mot Nyköping där Neuer stod för tillfället, konstaterade att den där jobbiga målvakten i Bissarna gjorde riktiga Neuer-räddningar. Anton älskar rimligen den här historien. Vi kände att vi måste göra den officiell genom att börja använda Neuer när vi pratar om Anton.

I den här matchen gjorde Anton riktiga Neuer-räddningar. Bland det sjukaste vi har sett. Då våra mittbackar inte hade sin bästa dag fick verkligen Anton göra upprepade räddningar med helt fria forwards i riktigt bra lägen. Alla som såg matchen vet att vi inte överdriver när vi säger att det nog borde stått 3-0 efter första halvlek och kanske 5-1 vid full tid. Nu blev det ”bara” 2-1. Detta faktum kan endast tillskrivas Neurs fantastiska frilägesräddningar som han utförde matchen igenom. Anton har en särskilt förmåga att komma ut och läsa av anfallarens intentioner och rädda vad det verkar helt givna mål.

Nu tillåter inte våra gröna hjärtan-regler det. Men hade vi kunnat hade Neuer fått alla sex gröna hjärtan som delas ut per omgång. Han var den klart lysande stjärnan på den grönvita himlen i denna match. Kontrasten kunde inte vara större. En svensk Neuer som levererar målvaktsspel som den riktiga Neuer skulle applåderat och sen resten av laget, sittandes då på bussen hela matchen.

Ja, det var helt sjukt. Men vi kan bara lyfta på hatten för vårt nya stjärnskott som går en lysande målvaktskarriär till mötes.

Karwan Safari

Karwan var 100%-ig i den här matchen. Han fick en chans och sätter kyligt in bollen i mål på en retur. För det får Karwan ett grönt hjärta. Han river och sliter där framme och försöker göra sin del i matchen. Det är sällan det fungerar då han får dåligt med understöd.

Facebook Comments Box