ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 17

Efter att ha smält senaste matchen mot Dalkurd några dagar har nu en semestrande och utspridd redaktion haft möte och fastställt mottagarna av matchens gröna hjärtan till de tre VSK-spelare som på ett eller annat sätt utmärkte sig i den här matchen.

Som alla själva kunde se gjorde VSK inte någon av sina bättre matcher och det var inte helt lätt att hitta våra mottagare denna gång. Men efter några öl gnuggades geniknölarna och här är då vårt val.

Annos gröna hjärtan för matchen VSK – Dalkurd

💚💚💚 Anton ”Neuer” Fagerström
💚💚 Filip ”Pirlo” Ottosson
💚 Douglas ”Mål-Dogge” Karlberg


Anton Fagerström

Ja, det lär väl inte förvåna allt för många att Neuer får våra tre hjärtan för sina prestationer i denna match. Vi säger bara räddningen han gör när han är på väg att bli rundad av Dalkurdanfallaren. På något sätt lyckas han hinna tillbaka och helt enkelt dyka ned och limma bollen precis innan avslutet ska ske i öppet mål. Ge oss en målis som fixar den typen av aktion.

Sanningen är att VSK hade förlorat den här matchen om det inte varit för några viktiga räddningar av Anton, den nämnda chansen var den farligaste, men det fanns fler som Anton elegant avvärjde.

Det var ett tag sen Anton fick vara matchhjälte, men i den här matchen var han just det. Vi bockar ödmjukast och tackar för insatsen, som gjorde det möjligt för VSK att knipa en poäng. Tre hjärtan in på Neuers konto.

Filip Ottosson

Filip startade sin fjärde match i Superettan i och med den här drabbningen. Man kan närmare tro att han har spelat i SE i många år och det här bara var en match i mängden. VSK spelade kasst i stora delar av den här matchen. Det gjorde inte Filip. Trots att det centrala arbetet på mittfältet inte fungerade fullt ut mellan Geten och Filip så gjorde Filip sin del och mer därtill. Han jagade flyktande Dalkurdspelare, samtidigt som han så fort bollen återerövrats ansvarade för uppspelen. Trots klen uppbackning och stillastående och bolltittande medspelare lyckades Filip få igång det lilla anfallsspel VSK ändå hade.

Filip har vuxit in i sin roll rekordsnabbt. Han är säker med bollen, tappar den inte och dräller inte med den. Så fort han får den spelar han den vidare och ser till att röra på sig så att han kan komma med i spelet igen. Han är ständigt på jakt att slå långbollar som når anfallarna. I den här matchen slog han några riktigt fina bollar som kunnat resultera. Det hade kunnat bli ännu fler om laget hade haft någon form av linjer i spelet.

Kanske mest glädjande i den här drabbningen var att se Filips stenhårda hemmåtjobb, där han hela tiden såg till att motståndarna inte fick ytor och tid på sig. Vi konstaterar att på det här området har Filip utvecklats enormt mycket bara senaste månaderna. Filip går från klarhet till klarhet och visar att han kan hålla kvalitén uppe trots att laget spelar dåligt. Två hjärtan in på kontot för Filip.

Douglas Karlberg

Precis som i förra matchen mot J-Södra ger vi Mål-Dogge vårt sista gröna hjärta. Vi ställer oss upp och applåderar hans bedrift i den här och förra matchen. Det är sannerligen inte lätt att komma in med 10 minuter kvar och göra mål när motståndaren verkligen gör allt för att förhindra det. Nu har Dogge lyckats två matcher i rad, imponerande.

Inkastet är förvisso en inövad variant laget har, men det ska utföras också. Filip gör det bra som skarvar och man kan se på reprisen hur Dogge bara bestämt sig för att bollen ska in, till vilket pris som helst. Priset blev visst en hjärnskakning, men det är sånt som händer riktiga krigare, precis en sån som Dogge är. Tack Herr Karlberg för målet, det kan visa sig väldigt värdefullt när säsongen ska summeras.

Facebook Comments Box