ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 13

Då var det äntligen dags att dela ut våra gröna hjärtan till våra grönvita bollsparkare i bortamatchen mot Degerfors IF. Det ska erkännas att det inte var en helt lätt uppgift, för det var inte alltför många som stack ut i massan av VSK-spealare, i den här matchen.

Men men – här är de nu – mottagarna av Annos gröna hjärtan omgång 13.

💚💚💚 Ravy Tsouka
💚💚 Karwan Safari
💚 Jesper Florén

Ravy Tsouka

Ravy fortsätter succén med att göra en riktigt bra match även denna gång. Blott andra matchen från start i år och han ser helt bekväm ut i sin roll som högerback. I den här matchen fick han betydligt mer att göra i det defensiva arbetet än senast. Han klarade sina defensiva åtaganden galant denna match. Han har stor fördel av sin snabbhet och det ska till rejält snabba yttrar för att de ska kunna passera Ravy.

Man märker att en spelare är inne i stimmet när Ravy sen i andra halvlek är på rätt ställe och petar in bollen till ny ledning för VSK. Det är typiskt spelare som är i form, allt ser så lätt och självklart ut och man bara ”råkar” vara där när bollen ska slås in i mål. Ravy var vår bästa spelare denna match och förtjänar väl våra tre hjärtan. Han fick inte ut så mycket av sitt anfallsspel då laget inte förmådde framåt i denna match. Men vi kunde se honom gå på attack helt själv och skapa öppningar där nästan alla andra våra offensiva spelare misslyckades. Att droppa Ravy i sommar vore tjänstefel av klubben.

Karwan Safari

Karwan får våra två hjärtan för att han gjorde årets mål i Superettan. Det var snyggt bortom beskrivning. Visst kan man säga att det var tur på ett sätt. Men då känner man inte Karwan. Han såg luckan, han såg att målvakten var lite långt ute och drog till – drömmål. Vi vet hur nära han vara att göra ett ännu snyggare mål mot ÖIS borta från halva plan. Karwan vet vad han gör i de här lägena.

Karwan får också våra hjärtan för att han delvis lyckades i sin nya roll som 10:a. Att han inte lyckades fullt ut är nog inte så mycket hans fel som att laget inte jobbar ihop som ett lag utan jobbar en och en runt bollen. Det är svårt då att vara offensiv speldirigent. Karwan gjorde vad han kunde och hade ett fint läge till att utöka ledningen i första halvlek. Helt uppenbart är att Karwan trivs i sin nya roll och kommer till sin rätt där.

Jesper Florén

Jeppe får vårt sista hjärta för sin insats som vänsterback. Han hade en tuff roll med bra anfallare och winbacks emot sig hela matchen. Han skötte jobbet bra från sin ovana vänsterkant och såg till att det var tätt där han hade ansvaret. Ett hjärta in på kontot till Jeppe som allt mer blommar ut till att vara lagets mest stabila spelare som levererar gång på gång, oavsett motstånd och hur laget i övrigt förmår att spela.

Facebook Comments Box