ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 12

Härlig seger på hemmaplan i senaste matchen. Grönvit offensiv, snygga mål och tre poäng, en perfekt lördag med andra ord. Nu är bara jobbet kvar att fördela våra gröna hjärtan till de tre grönvita krigare som stack ut allra mest i den här matchen. Redaktionen var för en gångs skull helt överens vilka som skulle få matchens hjärtan. Det visade sig bli två debutanter på årets lista. Just det ser vi som extra kul och visar på bredden i truppen.

Matchens gröna hjärtan mot IK Frej

💚💚💚 Filip Tronêt
💚💚 Ravy Tsouka
💚 Sean Sabetkar


Filip Tronêt

Filip visade i den här matchen gammal fin form som vi alla vetat funnits där hela tiden den här säsongen. Det har varit en tung säsong för Filip med många matcher utan vettigt anfallsspel och få vettiga bollar att jobba med i anfallslägen. Istället har det blivit evigt löpande hemåt och ta del i det defensiva arbetet. I den här matchen hittade dock VSK receptet att få till ett anfallsspel värt namnet. Filip fick nu ytorna och kunde spela ut hela sin repertoar med snabba löpningar, snygga finter och sin härliga förmåga att få med sig bollen och komma förbi sin back till bra avslutslägen. Det var en fröjd att beskåda och precis som Filip själv säger borde han gjort minst 3 mål på de chanser han skrapade ihop, nästan på egen hand. Men det är okej att spara till nästa match, de lär behövas när Degerfors ska besegras. Filip is back! Årets första hjärtan anländer härmed.

Ravy Tsouka

Här kan vi tala om mannen som gör ett statement med en fantastisk match. Att ha suttit på bänken hela säsongen och knappt fått känna på A-lags fotboll på ett halvår, ja, och sen bara gå ut och dominera högerkanten. Det är i det närmaste episkt. Om det var en fröjd att se Filip i aktion så var det mest glädje att få se Ravy härja på högerkanten. Glädjen att han kan få ur sig ett halvårs frustration på detta konstruktiva sätt som verkligen hjälpte att lyfta laget till nya höjder. Vilken kraft, vilken energi. Ravy var överallt i den här matchen och visade tränarna att ha honom på bänken i fortsättningen är inte aktuellt. VSK behöver Ravy på planen, få kan väl tvivla på det efter den här uppvisningen. Vi fick se en mognare Ravy som värderade bättre och hade fin bollkontroll och tom gav sig på dribblingar. Ingen brist på självförtroende där inte. VSK har en bred trupp, Ravy visade med eftertryck just detta i denna match. De två första hjärtana anländer därmed in på kontot. Det lär bli fler med det sättet att spela fotboll som han visade upp i den här matchen.

Sean Sabetkar

Det var inte alltför blodigt att vara grönvit mittback i den här matchen om vi jämför med matchen mot HBK. Men mittbacksparet gjorde det som de skulle och var det något farligt läge så var Calle eller Sean där och fixade till det. Sean får vårt sista hjärta för att han gjorde tre stycken förstklassiga skottblock som tog bort farliga lägen. Traktorn är verkligen förunderligt skicklig på att blocka skott och det är en egenskap som fått bort många chanser för motståndarna i de matcher Sean spelat i år. När man tittar på hur han gör ser det ut som han på bråkdelar av en sekund lyckas fälla ihop sin gängliga kropp och på något mystiskt vis liksom rinna ned från stående till att ligga ned och med kroppen blockera skotten. Ett hjärta till in på kontot för Il Trattore, så värd.

Facebook Comments Box