ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Spelare som Rasmus Sjöström får det Grönvita klubbmärket att må bra

De offensiva spelarna är oftast de som får flest rubriker och möts av största jublet från publiken. För ett lag är det dock lika viktigt med spelarna som hindrar de offensiva motståndarnas framfart. Rasmus Sjöström är en av den här kategorins främsta representanter. En omutlig försvarsgeneral och därutöver en kämpe av renaste vatten. Om en offensiv spelare gjorde lika många mål i matcherna som Ramme har blåmärken då skulle det handla om rekordslakt.

Herregud så effektiv och offervillig han är framför eget mål. Rasmus Sjöström är en av de största krigarna jag sett på en idrottsbana alla kategorier. En lysande representant för det Grönvita klubbmärket. Att han idag är den första i raden av spelare som förlänger med VSK Bandy är en fin present till oss.

Sjöström elitseriedebuterade redan son 17-åring och har nu, inne på sitt 22:andra år, spelat ett bra knippe över hundra matcher för sin moderklubb. Vi kan redan nu klassa honom som kulturbärare och utan skador är jag övertygad om att backen kommer tillhöra klubbens verkligt stora när karriären sammanfattas om något decennium.

För Rasmus Sjöström – precis som när det gäller Kröller, Gröhn, Joneby och Holmberg – är VSK en fråga om livsfilosofi. Spelare av den kalibern växer inte på träd och är något vi supportrar ska vara stolta över.

Han kanske inte är spelaren som pratar mest på isen men genom sin alltid hänsynslösa inställning går han i bräschen. Försvarsgeneralen ger och tar smällar utan gnäll och tjafs. Det är inga som helst krusiduller. Han bidrar med egenskaper som i dagens idrottsvärld är lika ädla som ovanliga.

När lagkompisarna ser Ramme täcka den ena hörnprojektilen efter den andra kan de inte gärna gå på halvfart. Ett sådant agerande sprider sig helt enkelt och gör omgivningen bättre. Jag tror inte att VSK kunnat stå upp så bra mot AIK om de inte vore för denna så viktiga ingrediens.

Genom sin attityd blir han en slags brorsa till Börje Salming och Stefan Schwarz. Ett påstående som bör betraktas som den största av komplimanger,.

Sjöström har sedan sin debut stadigt gått framåt i utvecklingen, blivit bättre för varje säsong. Glädjande nog finns alla förutsättningar till att utvecklingen ska fortsätt att stegra, bandyns främste kamikatzepilot är ju inte mer än 22. Som supporter får man lyfta på kepsen och tacka Ramme för det förlängda kontraktet. VSK är bara att gratulera.

Han är redan nu i första ledet men kommer under de närmaste åren bli ännu mer betydelsefull för VSK bandy. Det bådar onekligen gott. Spelare som Rasmus Sjöström får det Grönvita klubbmärket att må bra

Facebook Comments Box