ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Silly: Här är några namn som VSK bör titta på

I vårt senaste poddavsnitt i Upp för Bågebacken avhandlar vi så klart sillyfrågan och hur VSK bör agera nu när vinterfönstret strax slår upp på vid gavel. Som de proffstyckare vi är har vi en rad förslag hur VSK kan värva för att ta nästa steg i utvecklingen. Topp 6 är det som gäller nästa år och då behöver truppen spetsas till samtidigt som en del spelare som försvunnit ska ersättas.

I podden nämns ett antal namn som vi ser skulle kunna vara fina värvningar för VSK. Vi konstaterar vidare att VSK står för utmaningen att försöka hitta kvalité i värvningarna, samtidigt som vi behöver föryngra den relativt ålderstigna truppen. En ekvation som inte alltid låter sig göras.

Nedan listar vi spelarna som nämns i podden – vill du veta mer så in och lyssna på senaste avsnittet där VSK:aren och fotbollsoraklet Erik Eklund ger sin syn på säsongen, hur laget ska byggas vidare och mycket mer.

Spelare för VSK att titta på

Besard Sabovic: Mittfältare som tillhör Djurgården men spelat i Dalkurd i år. Gjort en mycket bra säsong och burit mycket av Dalkurds offensiva spel. Hans kontrakt med DIF går ut nu. Hett villebråd på transfermarknaden, fyller 22 i januari.

Robin Tranberg: Också mittfältare från Dalkurd. Mer defensiv än Sabovic men har stor erfarenhet av SE och även Allsvenskan. Bosman och letar nu aktivt ny klubbadress, 26 år gammal.

Aly Keita: Anton ”Neuer” Fagerström kan komma att säljas av VSK och då behövs en ersättare. Aly var aktuell för VSK redan 2017 men sajnade till slut nytt kontrakt med ÖFK. Tur var väl det, han hade nog ångrat sig annars. Nu kanske det är dags att återvända hem till den grönvita staden i söder.

Takuto Yasuoka: Japanen i Linköpings FC som kan spela ytterback på båda sidorna. Har utvecklat sin offensiv och med reptilsnabba löpningar tar sig förbi vilken back som helst. Utgående kontrakt, nyligen fyllt 23 år och ska vidare nu.

Fritjof Björkén: Högerback i BP som också kan spela på vänsterkanten. En av de bästa högerbackarna i SE. Stor rutin, 28 år.

Pedro Ribeiro: Central mittfältare i Frej med ett år kvar på kontraktet. Han vill sannolikt inte spela i Div 1. En av seriens bättre mittfältare, ffa när han är i rätt miljö. Dags att byta upp sig nu för Pedro.

Ammar Ahmed: Har uttryckt sitt ointresse av att fortsätta i degraderade Syrianska FC. Lagets genomgående bästa spelare med fint spelsinne och hög lägstanivå. Också en spelare som platsar i de flesta lag i Superettan.

Här lyssnar du på podden

Facebook Comments Box