ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Skön omstart för VSK Bandy

Efter de dubbla förlusterna i Hälsingland inför VM-uppehållet var det skönt för VSK att få inleda med en stor seger efter detsamma. Matchbilden bestod länge av ett spelförande offensivt hemmalag mot ett Tellus som med näbbar och klor försökte försvara sin parkerade buss. Länge stod man emot men till slut blev klasskillnaden för stor.

7-1 blev slutresultatet i en match som inleddes trevande med ett tidigt bortamål men som avslutades i ren defilering. Det bjöds på en hel del fina anfall. Simon Jansson var påtagligt spelsugenbara dagar efter den tunga finalförlusten mot Ryssland. Tillsammans med avige och poängfarlige Landström samt kvicksilvret Joel Engström gick han lite i bräschen.

Även om det inte handlade om det bästa möjliga motståndet ikväll så kändes det lovande att flera anfall central gick centralt och via lite fler spelares deltagande. Dessutom var det roligt att se ett gäng nya hörnvarianter.

Det enda smolket i kvällens glädjebägare var att Sandviken lyckades besegra Vetlanda på bortais med 7-3.  Det hade varit skönt att få lite hjälp på traven i jakten på den åtråvärda andraplatsen.

Målskyttar VSK: Magnus Joneby 2, Joel Engström 2, Martin Landström 2, Robin Andersson.

Publik: 752

Matchens tre hjärtan

💚💚💚 Simon Jansson

Av den tunga förlusten mot Ryssland syntes intet. Jansson var rapp i benen och agerade som så ofta motor. Krönte insatsen med två snygga assists.

💚💚 Martin Landström 

Har svarat för bättre insatser den här säsongen men likväl är han inblandad i 4 av 7 mål.

💚 Joel Engström

Som han tagit för sig sedan han getts plats i laget. Blixtrande snabb och utan pardon i avsluten. Dessutom jobbar han hårt även i defensiven.

Facebook Comments Box