ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

SENASTE NYTT: Asmir Suljicic förlänger med VSK Fotboll!

Igår 30/11 var sista dagen att säga upp 1+1-kontrakten för VSK Fotboll eller för spelarna med de kontrakten. Då vi inte hört något av vår defensiva mittbacksklippa Asmir Suljicic tog Anno 1904 och slog honom en signal för att höra hur landet ligger.

– Jag har haft ett långt och bra samtal med manager (Johan) Mjällby och vi är överens om att låta kontraktet löpa in på sitt andra år utan förändringar, säger Asmir Suljicic.

Så du är klar för VSK 2017?

– Jag är klar och jag vill väldigt gärna spela i VSK. Klubben är välskött och jag gillar den fotboll som vi spelar med mycket offensiv kraft där jag står för den defensiva förmågan i laget.

Gångna säsongen kantades av toppar och dalar, för laget och för dig själv.

– Ja, för laget var det upp och ned men helt ärligt tycker jag vi har den bästa truppen i Norrettan med undantag av BP. Jag kände aldrig att ”shit, det här laget är mycket bättre”. För egen del var det lite in och ur laget. Jag tyckte jag gjorde det bra på slutet när jag fick spela tillsammans med Jocke (Häll) på den andra mittbackspositionen.

Asmir Suljicic rankas av många som den bästa man-mot-man-spelaren i försvarsarbetet i nuvarande upplaga av VSK Fotboll.

– Jag tycker att min spetsegenskap ligger just där och jag sa i mitt samtal med manager Mjällby att det är jättebra att vi är offensiva men vi behöver sådana som jag som kan städa upp i defensiven. Vi släppte till alldeles för många skitmål bakåt, sammanfattar Asmir.

Manager Mjällby har annonserat att han letar efter nya mittbackar, något som inte bekommer Asmir.

– Jag älskar konkurrens, de bästa ska spela och så länge de bästa spelar och att man inte får spela på gamla meriter har jag inget problem med att vi är många mittbackar som konkurrerar om de två platserna.

Det finns stora förväntningar på nästa säsong om att VSK ska vara ett topplag, inte minst bland fansen.

– Det är jättebra att det finns krav på oss. Jag tror verkligen att vi kommer etta eller sämst tvåa nästa år.

Vad krävs för det tror du?

– Vi måste bli jämnare, framförallt måste vi komma ur svackorna vi har snabbare. Tänker på BP som hade en svacka på försommaren med flera oavgjorda matcher mot dåliga lag. De tog sig snabbt ur det och kunde segla vidare mot serieseger. Så måste vi också agera nästa år. Det kommer att komma matcher där vi spelar dåligt, men vi måste lära oss att nästa match är en annan match som vi bara ska vinna, avslutar Asmir Suljicic intervjun med Anno 1904.

Facebook Comments Box